2006-05-16

EFTERLYSNING

Jag började skriva det förra inlägget, för att jag skulle efterlysa nystningshjälpmedel, sedan ringde telefonen och jag glömde visst det...

Jo, jag behöver en Nystvinda och en Nystmaskin, är det någon som vet var man kan få tag på sådana? Eller har någon att sälja?

Silkegarnet jag hittade idag, säljs i härvor och jag vill inte nysta över stolsryggar!

14 kommentarer:

The Pale Green Woman sa...

Nystvinda borde gå att hitta på loppis och auktioner i sommar, nystmaskin kanske är värre. Blocket? Det låter som grejer som borde kunna finnas undangömda i nån garderob som du kan få bra pris på. Råkar du dessutom snubbla på en billig stickmaskin så är jag intresserad!

Humlan sa...

Jag ska leta på Blocket och Tradera. Snubblar jag över stickmaskinen så hör jag av mig!

londongirl sa...

Alltså, jag tycker mig KAN ha sett (konstig formulering det blev ) en nystvinda någonstans i allt bohag uppe i svärmorshemmet, som jag packar.... Men en nystmaskin skulle jag nog inte känna igen om jag fick syn på. Är den lik en nystvinda?

Humlan sa...

En nystmaskin är en spole med en vev (...ungefär ;D), Spolen ser ut som en stor trådrulle och där fäster man tråden /garnet och sedan är det bara att veva! (Den jag har sett är i vit och blå plast)

gagga sa...

Har både nystmaskin o nystvinda. Bra att använda tillsammans också. Köpte dem på en vanlig tyg/garnaffär i Charlottenberg för många år sen o använder dem alltsom oftast. Lovar att kolla om de fortfarande finns att köpa där. Har även en stickmaskin. Den har jag dock bara stickat en enda tröja på. Inte alls lika kul som att sitta o sticka för hand. Det sköna sinnliga försvann där.

Humlan sa...

Jag har hittat nya på nätet, men jag tänker kolla om jag hittar begagnade först ...eller om jag inte springer på dom i någon affär, då kanske jag köper dem där.
Jag håller med dig, jag vill också sticka för hand.

B*i*g*g*i*s sa...

Jag har sett en nystvinda i en garnaffär på Kungsgatan. Och på S:t Paulsgatan. Tror att det bör ingå i sortimentet i varje välsorterad garnaffär.

Humlan sa...

Tack för tipsen Biggis!
OK, får ge ut på promenad...

The Pale Green Woman sa...

Jag får spader på att sticka för hand, det blir ju aldrig KLART! men jag är helt fascinerad av garn och vill gärna bestämma själv hur mina tröjor ska se ut. Det blir nog en stickmaskin på sikt ändå ...

Humlan sa...

PGW, jag hör av mig om jag ser någon

The Pale Green Woman sa...

Har du kollat här?

http://www.sysidan.se/

Där kan det dyka upp diverse emellanåt.

The Pale Green Woman sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Humlan sa...

PGW, tack för tipset! Verkar vara en bra och kul sida... nu har jag att läsa en stund! :-)

Mifflan sa...

Ja...jag tänkte också tipsa om sysidan men den informationen har du redan fått.

Jag har en men den håller jag hårt i :)