2010-04-22

Denna tid på året

Just nu blommar det hos mig. Det är ganska många av hoyorna som har knopp, utslagna blommor elller just har vissnat.
Jag har inte gått runt med kameran i dag, utan tittat lite i arkivet på denna dator (stora arkivet finns på annan dator) och plockat ihop bilder på det som blommar.

Här ovan är det Hoya serpens.
Små, små blad som hänger ner över krukan och blommorna ser nästan för stora ut till dom små bladen.

Hoya memoria
En hängande hoya till. Här är bladen fina, spetsiga och blanka och blommorna pyttesmå. (Den borde väl byta blommor med H. serpens ovan!)


Hoya carnosa 'exotica'
Här är den blomma som jag skrev om i går när jag trodde att den blommade för första gången. Såg ju sedan att jag fotograferat den förr! Minnet är kort!

Hoya caudata var Sumatra
En riktig favorit. Enda problemet med den är vad man ska låta den klättra på. Jag har insett att den lätt vissnar om den får växa nedåt, så att sno runt den i en båge går inte (det var det första jag försökte göra), den har tunga blad på smala grenar så den ramlar lätt ned och man försöker få den att klättra på något "halt" som bambu. Däremot klättrar den gärna på omgivande blommor, gardiner, allt som den kan fånga in... Jag fick "slakta" en hängande blomma för att få loss min caudata för ett tag sedan, det var bara att välja vilken som skulle räddas.


Hoya callistophylla
Jag köpte den här för bladens skull, trodde inte att jag skulle gilla "bruna" blommor. Men det gör jag!! Det tog lång tid innan den blommade första gången, men nu blommar den månader i sträck, tar en liten vilopaus och sätter sedan igång igen.
Bladen är stora, hårda och väldigt snyggt mönstrade (dom skymtar på bilden) men det är lite svårt att veta hur man ska låta den växa och stammarna är hårda så när den väl har vuxit in i en form så får man bryta loss den.Hoya carnosa 'exotica' som har en annan färg på blommorna. Jag berättade lite om de två skotten av exotica i går.


Hoya sp GPS88
Jag har haft denna i 5 år och vet inte om den har fått något namn under denna tid. GPS talar om vem som har hittat den och 88 är numret i förteckningen över den personens upptäckta hoyor.
Det är en hängande hoya med tjocka, blanka blad.


Hoya chloranta blommar också nu, den hittade jag ingen bild på i denna dator, men jag har visat den förr.

Nu ska jag slita mig från blommorna och göra det som verkligen hör årstiden till; deklarera. Fast först ska papper sorteras (som lagrats på hög under alltför lång tid) och det ska bläddras en del i pärmar och suckas endel över att jag fortfarande inte har någon ordning på mina papper... Sedan ska jag fylla i blanketterna och känna mig duktig!

Fast i kväll ska jag sticka, prata och fika, oavsett om jag har varit duktig och deklarerat klart eller om jag har lämnat köksbordet i en enda röra.

9 kommentarer:

Annika sa...

Vilka underbara blombilder!!!
SÅ fina.
Och vilken ljuvlig doft det måste vara i din lgh.
Du är verkligen duktig på att plåta också.
Deklarerande är ju inte så kul, men jag hoppas att det gick bra.
Det låter iallafall som om du har en bra kväll inplanerad!!
Kram!!

Londongirl sa...

Det är verkligen en djungel av blommor här på din blogg! Fantastiskt vackra blombilder Humlan! :-)

Kram!

Humlan sa...

Annika; Tack! Kul att du gillar bilderna. De doftar, mer eller mindre gott (Alla hoyor doftar definitivt inte gott!) men tyvärr är jag lite känslig för doft, speciellt när jag ska sova...
Det blev inget deklarerat, men trevlig stickning och fika hann jag med i alla fall. Pappersarbetet hinner jag nog med i morgon eller någon annan dag... ;-)
Kram!

L-girl; Ja, djungeln börjar bli lite väl vildvuxen... får nog ansa lite snart! :-)
Kul att du gillar bilderna!

Kram!

Klimakteriehäxan sa...

Men HUR många hoyor har du????
Ack ja, deklaration. Bäst att bita ihop och få det gjrt. Det går ju fort bara man sätter sig.

Malde sa...

Underbara bilder! Jag har bara en hoya, och har ingen aning om vilken det är. Blommorna ser ut som på bilden på Hoya carnosa "exotica" men bladen är enfärgat mörkgröna, och längre än de ser ut att vara på din bild.

Må så gott!

The Knitting Seaman sa...

Nu blev jag plötsligt sugen på Hoyas! Fina bilder! Fast jag tror sambon tycker att det räcker med mina pelargoner, får knappt ens plats med dem. :/

Humlan sa...

Knitting Seaman; Kul att du gillar bilderna, men jag bör nog varna dig, det är väldigt lätt att köpa "bara en till", men det vet du väl med pelargoner. Numera håller jag på att reducerar mitt blomsterhav och antalet hoyor krymper, men om det verkligen kommer att vara färre i framtiden...

Suzan sa...

porslinsblommorna är så vackra!

Humlan sa...

Suzan; Visst är de vackra och när mat tittar närmare på dem så tycker jag ännu mer om dom.