2010-04-26

Vårgarner


Ibland behöver man en belöning, en morot som lockar när man ska få tråkigt jobb gjort. Det där rutinjobbet som jag så lätt skjuter upp till en annan dag.
I dag köpte jag en kasse belöning.

En kasse garner i vårfärger som ska bli...
ja, vad den nu ska bli.
En skön vårsjal?
En liten kofta?
En tunika?
Just nu lutar det åt en randig vårsjal. Men man vet ju aldrig
Garnet är Drops Cotton Light.

16 kommentarer:

LindaLotta sa...

Vilken underbar godispåse!!
Och vilka härliga färger du har valt.

Humlan sa...

LindaLotta; Tack, färgerna ger mig vårglädje.

Bloggblad sa...

Jag fick sticklust häromdagen så jag håller på med en spindelvävstunn sjal i mohair. Fast bara slätstickning, klarar inte ett nytt mönster i så tunt och fint garn.

Sen surfar jag runt på nätet för att hitta ett liknande tunt garn i vitt eller mjölkvitt (som dina blommor här nedanför) i mohair. Här i stan är utbudet för litet, och till Norrköping åker jag inte ofta.

Bloggblad sa...

Alltså, de nystan jag hade hemma är svagt grålila, passar visserligen till det mesta, men jag vill ha en neutral och ljus sommarsjal.

Annika sa...

Så jättefina färger!!
Sådana som jag skulle ha valt.
Gillar dem verkligen.
Blir det en sjal?
Kram!

Humlan sa...

Bloggblad; Jag vet att många har stickat sjalar i Pichenette som Garnverket ( http://www.garnverket.se/se/ ) säljer. Dom har försäljning på nätet, men jag vet inte om det bara är färdiga paket.
Tunna mohairgarn blir snyggt i slätstickning och färgen låter snygg, men det hindrar ju inte att man vill ha en färg till.

Annika; Tack, roligt att du gillar färgerna! Jag tycker också om dem, de har vårkänsla och också lite energi. Jag tror att det ska bli en stor sjal, men jag har inte riktigt bestämt mig och jag har en annan sjal som ska bli klart först.
Kram

Rosvikstjejen sa...

En härlig sommarpläd att vira in sig i då solen går ner. En pläd som värmer en i sommarnatten då man sitter där i en stol och läser en bra bok.


vilka underbara blombilder du har i inlägget innan. Jag tittar och tittar på dem och kan inte sluta förundras över alla små detaljer som finns på en blomma. Underbart!!!

Kramen

Humlan sa...

Rosvik; Roligt att du gillar blombilderna. Blommor är verkligen värda att titta närmare på.

Jag tror att jag ska sticka en trekantig sjal, men jag har inte ritigt bestämt mig för hur den ska se ut.

Kram!

Londongirl sa...

Nu har jag försökt kommentera här flera gånger och jag blir så infernaliskt trött på blogger som krånglar.

Garnerna är jättefina och det var roligt att få se dem på bild. Rosviks förslag på pläd lät både fint och skönt tycker jag. Men det tar ju förstås längre tid att sticka än en sjal.

Ha en fin helg Humlan! KRAM!

Londongirl sa...

YES!! (det gick att få in kommentaren!) :-))

Humlan sa...

Londongirl; ÄNTLIGEN! Jag förstår inte att du har varit så mobbad av blogger!
Jag tror inte att det räcker till en pläd, men jag får väl se när jag väl sätter igång. Denna vecka har inte varit någon stickvecka, så det har inte blivit något klart och inget påbörjat... Tråkigt men så är det ju.
Hoppas ni har en skön helg också!
KRAM!

Malde sa...

Det var en bra belöning!

Jag är nästan klar med en stor trekantig sjal i silvergrön mohair, en mönsterstickad sjal med virkad kant. Har virkat mer än hälften av kanten, och sedan har den bara legat i ett par-tre månader... Borde sätta fart så den blir klar!

Må så gott!

Klimakteriehäxan sa...

Har du tagit långledigt från bloggen? Men då kanske stickningen är klar vid det här laget, i stället? :-D

Humlan sa...

Malde; Tänk att det är så mycket lättare att börja på något nytt än att avsluta det man påbörjat! Hoppas du fixar din virkade kant så att du kan börja använda sjalen.

K-häxan; Jag har lite ordtorka, vet inte vad jag ska skriva och det blir inte heller så mycket fotande eftersom jag har batterikrångel på "lillkameran", men jag ska försöka titta in hit lite oftare!
Stickningen är inte påbörjad! Har avslutat andra stickningar och händerna tillåter inte för mycket stickning.

The Knitting Seaman sa...

Jag läste din kommentar i Hon som stickars blogg, den om ullallergin. Jag är lite nyfiken, är du allergisk mot all ull, även om den är tvättad och processerad i frabrik, eller bara mot ull med mer lanolin kvar?

Humlan sa...

Välkommen hit, Knitting Seaman!
Jo, jag reagerar på all ull, läkare har sagt till mig att jag inte ska reagera på processad ull (tyger i kontorsstolar t.ex.) men det gör jag ändå, min kropp lyder inte läkarvetenskapen... ;-) Däremot reagerar jag mindre på blankslitna tyger än nya som kan kännas lite "håriga".
Det är lite svårt att säga varför jag hostar i garnaffärer, är det alla fibrer i luften eller bara dom med lanolin? Det vet jag inte.