2007-10-07

Förklaring

Jag hittade inte någon "helbild" på kaktusen på den förra bilden, men det är en närbild på en kaktus av den typen som finns även på den här bilden. Det är alltså mittpartiet som ser ut som en sandstrand. (Ditblåst sand?) Bilden är tagen på Gran Canaria.

Jag blev glad över alla de planteringar med växter som verkligen passar för klimatet, dom har ju vattenbrist, så då ska man ju inte slösa det dyrbara vattnet på vattenkrävande planteringar (gräsmattor) överallt. Jag uppskattar samtidigt att det inte bara är ogräs och risiga "ödetomter" mellan husen. Dessa små kaktus- och succulentplanteringar med marktäckare gjorde ju att det såg snyggt ut och det passade till klimatet.
Samtidigt älskar jag alla bouganvilla och hibiskusar, även om de kräver betydligt mer vatten.

6 kommentarer:

Rosvikstjejen sa...

Kaktusar har en förmåga att vara fina fast de är så himla taggiga.
När jag var liten samlade jag på kaktusar. Hela mitt rum var fullt av dem. Nu har jag inte några i mitt hem men det går bra ändå. Kram

Humlan sa...

Rosvik; Jag har också haft kaktusar i perioder. Numera är det mest bladkaktusar som jag försöker få i blom.. Kram

Klimakteriehäxan sa...

Den där runda i mitten, det är väl den som går under namnet "Svärmors kudde" har jag för mig?

Trucken sa...

Just nu har jag brist på grönska hemma hos mig. Kaktusar kanske är lösningen? De andra på din sida är tyvärr nog inget alternativ att tänka på. Vilket är synd för de är så otroligt vackra.

Humlan sa...

K-häxan; Det kan vara den, fast det finns så många kaktusar som är väldigt lika, så jag vågar inte säga något säkert.

Trucken; Tack, kul att du gillar dom! Jag skulle nog skaffa bladkaktusar om jag var du, annars är jag rädd att Trasseltassarna kan bli taggade..

londongirl sa...

Succulenter är bra. Skulle nog klara min takterrassmiljö. Har fått det tipset av en viss Bosse på U-Dals Slottsträdgård.