2007-07-19

Sommarstiltje

Det är stilla och lugnt även i storstaden. Jag tar en promenad, gör lite inköp och går sedan hem och läser, sorterar, letar uppgifter och kanske stickar lite. Många gånger fastnar jag vid datorn och surfar runt.
På något sätt så verkar jag äntligen ha hittat ett frö till jämvikten och den inre stillheten som jag har sökt så länge. Under detta sökande har jag faktiskt blivit mer stresskänslig och spänd. Jag försöker nu känna in mig, så att jag ska komma ihåg hur detta är, och var jag är, så att jag vet vart jag ska sträva dom gånger när jag plötsligt rusar iväg igen (eller när omvärlden rusar iväg med mig).
Jag tror nämligen att detta är en bra utgångspunkt till att må bättre. Nu vill jag få denna lilla nöt av lugn, som jag har i mitt inre, att växa och sprida sig i kroppen.
Sedan kan jag ta nästa steg.

p.s. Det var ingen som kommenterade Waxholmsbåtarnas logga i molnen på förra inlägget.. eller var det ingen som såg dom?

4 kommentarer:

Christina sa...

Klokt av dig. Jag ser fram emot (?) två veckor utan dator. Det kommer att hjälpa mig få tankarna tydligare.

Humlan sa...

Christina; Det kan vara riktigt skönt att vila från datorer ibland. Precis som att få den där tiden när man kan tänka tankarna till slut, utan avbrott. Ha det bra!

Bloggblad sa...

Nu först såg jag dom! Jag klickade inte upp förra bilden.
Det låter himla bra det där med att du börjar hitta jämvikten. har jag inte gjort riktgit än. Hoppas jag hinner.

Humlan sa...

Bloggblad; Det är så skönt att känna att jag är på rätt väg, hoppas att du hittar det du också.
Jag kanske skulle ha gjort en delförstoring av bilden, då hade man sett dom. Men jag tyckte att det var lite kul att jag fick med speglingarna som jag inte var medveten om.