2007-07-31

Beviset

Ur led är tiden... men ursäkta den dåliga bilden. (Batteriet dog i kameran.)
Ser ni vad det är?
Min JULKAKTUS har fått knoppar.
Visst kan den få knopp redan i september och blomma i oktober, när den står ute på sommaren och jag inte tar in den förrän i slutet på september. Det beror på att det blir kallare och då sätter blomman knopp.
Nu har det tydligen varit så kallt i juni-juli att den stackars blomman har fått igång knoppbildningen redan nu.
Dom stackars krukväxterna som jag satte ut i början av juni, dom har inte haft en lätt sommar (men jag har inte behövt vattna speciellt ofta, så jag har haft det väldigt lätt), dom är visserligen inte uttorkade och sönderbrända av solen, men halvdränkt och kall är inte heller så trevligt för en bortskämd inomhusväxt..
Även kryddväxterna, som ska vara ute, ser lite medtagna ut och min bladpersilja håller på att försvinna, den har väl frostskador.

5 kommentarer:

Bloggblad sa...

Det är inte bara din julkaktus som tagit fel på årstid... hela vädersystemet bär sig åt som ett mellanting mellan april och oktober...

Rosvikstjejen sa...

Nej, jag står inte ut. Jag vägrar ha så här kallt och icke soligt. Jag är soldyrkare och behöver massor av sommar och sol.

The Pale Green Woman sa...

Den har konverterat till juli-kaktus.

londongirl sa...

Det här är ju inte klokt! Vad är det med den här "sommaren"? Kan man spola tillbaka till maj och göra om alltihop? Jag vill skriva ett nytt manus. Det ska innehålla mer sol och värme, mindre regn, kyla och TRASSEL!

Humlan sa...

Bloggblad; Alla årstider på en gång...?

Rosvikstjejen; Jag instämmer! Jag behöver också sol och sommar!

PGW; En konvertit eller mutant eller bara en rebell...?

L-girl; Rätt angreppsmetod! Vi gör en omstart och ser till att det blir rätt denna gång!