2007-06-21

Vilket klet

Vad odlar man rädisor i?
Jag har precis stått och rensat bort blasten på två knippor rädisor.
Några av rädisorna var inkletade i någon grå, metallicskimrande lera som jag försökte ta bort. Vilket resulterade att jag fick en kletig, grå, lite fet massa som fick skrubbas bort från händerna. Jag trodde först att det bara var vanlig grå lera, men den brukar ju gå att skölja bort och mina rädisor är fortfarande gråskimrande och ser inte ätliga ut..

3 kommentarer:

Bloggblad sa...

Men oj - de holländska jag köpte i jättepåse var alldeles fräscha. själv har jag slutat odla eftersom nån liten larv tuggar i sig det mesta - och det som blir kvar smakar trä.

I dag har jag planterat skott som jag tog på min hoya som vägrar blomma trots drygt 20 års tjat. Den här ska jag ställa något ljusare... hoppas...

Humlan sa...

Jag skulle precis skriva inne hos dig!

Jag slängde dom kletiga, det blev många kvar ändå.
Jag läste nyss i en hoyagrupp att många har flyttat dom Hoya carnosa som inte har velat blomma. Dom ska gärna stå trångt i krukan, inte planteras om oftare än nödvändigt (när krukan hotar att sprängas eller rötterna vandrar ur krukan), men sedan verkar det inte spela så stor roll i vilket fönster dom står. Vissa har flyttad dom till söderfönster, och fått dom att blomma. Andra har flyttat till nordostfönster och då har dom börjat blomma. Hoppas att du får något skott att blomma!

Strumpstickan sa...

Ingen aning och jag kan inte äta dem heller, de är för skarpa för magen...