2012-11-29

Fösta snön

 Två dagars regnande gick över till snö i går kväll. Jag var på krokningskurs och det var lite snöblandat regn som piskade en i ansiktet när jag gick in i kurslokalen. När jag kom ut några timmar senare hade det börjat lägga sig på marken, några cm blöt is-snösörja. Lite läskigt var det att halka runt i slasket på mörka gångvägar. Insåg också att de flesta människor jag mötte var mörkklädda och utan reflexer och de flesta cyklister var utan lyse! Cyklisterna syntes alltså inte och dom såg inte de som gick, hade man reflex så fångades man upp lite av den glesa belysningen, men jag var på väg att gå på folk för att alla skyndade fram med huva uppfälld och stirrandes i marken... det var inte mycket belysning på dom gångvägarna!
Detta blir väl bättre om snön ligger kvar så att man har en vit fond till alla svartklädda.

Kursen då? Jo den var bra, man gick därifrån med ny kunskap, massor av inspiration och idéer som börjar ta form... precis som det ska vara på en riktigt bra kurs!
Köpte dessutom lite mer reflexgarn, nu måste jag klura på hur jag ska använda det, jag vill inte bli påkörd så jag ska minsann synas i vinter! (Har redan vanliga reflexer, så jag är inte osynlig nu heller.)Det blåser från öst
Nu ser det ut att bli en vit första advent! Det är ju inte vanligt här i Stockholm.

Önskar er alla en trevlig första advent!

4 kommentarer:

Tankevågor sa...

Härliga bilder på snön! Jag la ut ett inlägg från vår regniga stad och under tiden övergick vädret till snö! :-)

Minns du den där bilden Humlan som jag lånade av dig med snötäckta tak? Jag hade den förra vintern på min dataskärm. Precis den vyn man ser när man sitter vid ditt köksbord. Har du kvar den? Letar här men hittar den inte.....älskar den. Vill gärna ha den igen på datorn.
Letar vidare...

Kramar i massor.

Humlan sa...

Jag kommer inte ihåg vilken bild det är, men jag ska leta runt och se om jag hittar någon som det kan vara, men först ska jag ut(&in) på julmarknad och handla lite mat, det är tomt i skåpen!

Kramar

Annika sa...

AHHH ÄLSKAR dina bilder!!
Jag vet att det är svårt för dig med snön och halkan. Men vi ska hoppas att det inte börjat töa och frysa på igen så att det inte blir så halt.
Svartklädda, jo det är Sthlm i ett nötskal.
Alla borde ha reflexer. trodde folk var rätt bra på det hemma, men så är det inte alltså...
Jag vill också se bilden som Lisbeth talar om :-)
KRAM!!!

Humlan sa...

Annika; Tack Annika, det blir ju inte så många bilder tagna numera (och att fixa till dom tar ju tid, som man inte alltid har) men det är roligt att du gillar dom.
Än så länge är det kallt och ganska strävt, men jag har upptäckt att det är många som använder broddar numera, så det är inte bara jag som är rädd för att halka.
Det konstiga är att många i innerstan verkar tro att reflexer inte behövs här, men det finns ju många mörka gator även i stan. Själv försöker jag alltid ha det, men ibland tappar man reflexen eller glömmer helt enkelt att dra fram den.
Jag undrar också vad det är för bild Lisbeth letar efter, men vi ska nog hitta den.
KRAM