2012-10-29

Höst

Det var länge sedan. Jag har inte riktigt haft ork och tid för bloggen den senaste tiden eller att göra i ordning bilder för att lägga in har och inte har jag fotograferat mycket heller.
Men en dag för en månad sedan fick faktiskt kameran komma fram för att försöka fånga lite höstfärger.Sedan har jag stickat i höstfärger också. Jag försökte se om jag hade lyckats fånga några höstlöv i samma färg som sjalen, men tyvärr inte! Jag har inte stickat så mycket under de senaste månaderna och en del av det jag har stickat har jag, eller ska jag repa upp igen! Men denna höstsjal är jag nöjd med!


Jag började sticka på denna redan före midsommar, så den var inte tänkt som en höstsjal, men den blev klar först i helgen och när jag hade avmaskat hela sjalen så såg jag verkligen att jag hade en höstsjal i famnen.Jag har inte blockat den än, eller ens fäst trådarna, men ni ser ju att det är som att ha en höstlönn över axlarna! Mönstret är Revontuli och garnet är ett tyskt garn från 100Farbspiele.de (Det 4-trådiga.).

Just nu viner vinden och regnet smattrar. Här uppe känns det extra mycket för dom har varit här och hämtat mitt köksfönster i dag och det sitter bara ett uppspänt "tält" över fönstret och sedan en fiberfilt innanför som dom häftat fast för att hålla värmen... fiberfilten har redan lossnat på några ställen och jag undrar om det kommer klara nattens väder. I ett av trapphusets fönster har ett tält vridit lite på sig och delvis tryckts in genom fönstret, det blir spännande att se hur det ser ut i morgon!Nu har jag tagit bort ordverifieringen igen. Jag hoppas att jag framöver slipper kommentarer skrivna av maskiner!

8 kommentarer:

myzpyz sa...

ohhhh va fiiin den är! önskar jag kunde ta tag i en sån Revontuli men det där med diagram osv är juh inte min kopp te...
saknar dig!
kraMyz

Humlan sa...

My; Tack! Jo, jag är verkligen nöjd med den och den är ju faktiskt inte svår att göra. Jag vet inte om den finns i textform, men annars borde det inte vara så svårt att skriva ner... jag gör ju gärna tvärt om; ritar upp det som är beskrivet i löpande text som ett diagram! ;-)

Saknar dig med!
Kramar!

Annika sa...

Nej men vad roligt att du bloggar lite!!
VAD glad jag blir!
Du tar ju så vackra bilder, och skriver så trevligt, att du borde blogga OFTA!! Flera ggr i veckan :-)
Vilken otroligt vacker höstsjal!! GILLAR den verkligen!!
Kramar och TACK för att du tagit bort verifieringen. Den är jobbig den...

Humlan sa...

Tack Annika! Jag har varit missnöjd med mina bilder (de få jag har tagit) och det har varit så mycket annat som har tagit min kraft att jag inte har haft ork eller lust att blogga, men jag hoppas att jag ska orka starta igång och jag får väl gå igenom de bilder jag har tagit och se om det inte finns något jag kan visa här ändå...
Jag är väldigt nöjd med sjalen och använder den mycket nu.
Håller helt med dig om ordverifieringen, det är ett elände att läsa vad det står, så jag hoppas att det tar ett tag tills maskinerna hittar hit igen.

Kram!

Malde sa...

Jättesnygg sjal! Jag gillar verkligen färgerna i den också, ska du veta.

Kram

Humlan sa...

Tack Malde! Den har verkligen blivit en favorit och är flitigt använd.

Kram

Tankevågor sa...

Jaha du kära Humla om du kan få till en sjal som är vacker som ett höstlöv kan du säkert sticka en som ser ut som snöflingor också. Tror att det är på gång snart med såna i luften.

Stor kram från mig!

Humlan sa...

L-girl; Jo, snön är nog på gång, även om det just nu verkar vara mest regn i prognoserna. Höstsjalen använder jag mycket nu och jag hinner nog inte göra en snöflinge-sjal, men idén var ju inte dum... :D

Kram!