2012-12-05

Och snön vräker ner

När jag kom upp i dag så var det vinter, riktig vinter.


 För att kunna vädra så fick jag först försiktigt sopa bort snön som låg mot fönserrutorna. Jag vädrar genom de små, övre fönstren.


Utanför vräkte snön ner och mitt ljusinsläpp har visst minskat med dryga 2 dm. En timme efter att jag borstat bort snön så försökte jag öppna fönstret igen, det hade redan bildats en ny snövall på rutan (och eftersom den öppnas inåt, så riskerar jag att snön ramlar ner på blommor och adventsljusen under och det vill jag ju helst slippa) och det fortsätter att snöa in, så jag kan inte vädra några längre stunder..Sikten är inte den bästa i dag och de närmaste två taken hade besök av snöskottare i går, så det har kommit rätt mycket i natt.
Som ni ser så har jag ganska många skorstenar utanför och många av dom är kopplade till kakelugnar eller öppna spisar, när dom eldar så kommer röken in till mig om det inte blåser från "rätt" håll, så jag kan inte ha vädringsventilerna öppna utan måste passa på att vädra genom fönstren när ingen eldar. Priset man får betala för att ha en fantastisk utsikt (när det inte är snöyra!).

4 kommentarer:

Annika sa...

Som jag sa, det är SÅ läckert med all er snö!!
Din utsikt är heöt enormt underbar. Du bor som Karlsson på taket!!
Härligt!!
Kram!!

Humlan sa...

Ja, här är som Karlsson på taket och jag älskar utsikten trots att det finns nackdelar också (men så är det ju med allt).

Visst är det en speciell känsla när snön vräker ner, men jag var glad att jag inte var tvungen att ge mig ut och försöka ta mig någon stans den dagen.

Kramar!

Tankevågor sa...

Älskar de här bilderna! Blir också väldigt sugen på en kopp te....

KRAMAR!

Humlan sa...

Visst var det lite speciellt när det vräkte ner så väldigt! Men jag var, som sagt, väldigt glad att jag fick stanna hemma.

Här serveras det te varje dag! Välkommen!

KRAMAR!