2012-01-10

Detta år börjar ju bra


Det nya året har börjat med ett plask!
Jag har vattenläcka i köket. Ingen vet hur länge det har pågått, men jag har haft allergiproblem och huvudvärk sedan före jul... Det är väl nästan så att man kan misstänka att det har blivit mögel någonstans.

I helgen började jag känna någon konstig lukt som jag inte hittade källan till, men i går upptäckte jag att köksgolvet har blivit bubbligt runt diskbänken och när jag kröp in i skåpet och kollade bakom den bakre (halva) väggen så hittade jag ett rör som hade delat på sig i en skarv så att vattnet från diskhon rann ut bakom och under skåpet. Dom har satt ihop röret igen, men jag har fortfarande bubblor i köksgolvet och ingen vet hur långt vattnet har spridit sig. Jag sitter nu här och väntar på besked om när saneringsfirman ska komma hit och börja riva, leta och mäta. Jag hoppas att dom kommer snart och är noggranna och hittar allt för jag vill slippa den här nästäppan och huvudvärken!

Nu ska jag gå ner och se om grannarna under är hemma i dag... risken är ju stor att dom också får lite rivnings-rörigt framöver...

11 kommentarer:

myzpyz sa...

åh neeej :(
håller tummarna att det inte är jätteallvarligt o att du får hjälp snabbt!
hoppas vi ses på torsdag,
kraMyz

Humlan sa...

My; Fick just veta att det har runnit ner till grannarna under också, så detta är nog ganska allvarligt.
Fastighetsförvaltaren kommer hit och kollar i morgon så då får jag förhoppningsvis veta vad som ska hända och om jag kan bo kvar här under tiden.

Visst ses vi på torsdag!
Kram!

Malde sa...

Attans då! Himla otur. Håller alla tummar o tår för att firman har duktiga och noggranna personer som fixar detta!

Kramar

Humlan sa...

Malde; Det hoppas jag också! Det är ju inte jag som beställer jobbet eller bestämmer vad som ska göras (hyreslägenhet), men det är jag som lider om de fuskar...

Förhoppningsvis passar dom på att fixa lite av det eftersatta underhållet av lägenheten när dom ändå håller på, så kanske detta blir något positivt när det är klart.

Kramar

Sabina sa...

Men fyyyy så trist, onödigt och jobbigt!
Håller alla tummar å tår som jag har att det inte blir allt för mycket riva :( och att huvudvärken och täppan går över fort!

kraaaaaaaaam//Sabina

Humlan sa...

Sabina; Visst är det trist och tack för tumhållningen, men jag hoppas att det eftersatta underhållet av lägenheten samtidigt blir åtgärdat, så dom kan ju riva rätt saker... ;-) Men det vore skönt att kunna andas fritt och vara utan huvudvärk ett tag, så det får gärna hända något snart!

Kram!

Annika sa...

Hoppas hjälpen redan har kommit.
INTE roligt det där.
USCH och FY!
Det blir nästan lite panik då ngt sånt händer.
Jag hoppas att det är fixat!
Kram!

Humlan sa...

Annika; Ingen hjälp än, men i morse ringde dom från ett försäkringsbolag (fastighetens, inte mitt) och talade om att dom kommer hit i morgon fm och tittar på skadan... Vet inte när dom tänker gå från att bara titta till att åtgärda något. Dom har ju sett till att vattnet inte rinner ut längre, men dom har inte gjort något mer.
Själv vet jag inget om vad som ska hända och hur jag ska stå ut med fläktar och annat... vissa dagar orkar jag ju inte ta mig utanför dörren så då får jag väl gå här med en fläktj...el dånande i öronen (är ju ganska ljudkänslig).
Men jag hoppas att det snart är fixat!
Kram!

Tankevågor sa...

Det är kämpigt när det blir sånt här. Vi har ju också en viss erfarenhet av det. Men till slut kommer det att bli bra Humlan och säg till om det är något du behöver hjälp med! Du vet ju att vi är i dina kvarter ständigt och jämt. ;-)

Stor kram!

Malde sa...

Hur har du det? Hur har det gått med vattenskadan? har de fixat den ännu?

Kram

Humlan sa...

Tankevågor; Ursäkta att jag aldrig svarade här! :-)
Kram

Malde; Jag campar i rummet, köket har hål i golvet och jag väntar på ännu en fuktmätning... detta tar tid och är rörigt. *suck*
Men jag hoppas att det blir bra när det är klart!

Kram