2009-08-07

Sommarfika

Har gjort ett besök i vinbärsbuskarna den här veckan också, denna gång hade jag inte bara plastburkar utan också kameran med mig. När jag ser bilden så känner jag nästan doften av... timjan! Jag står nämligen och trampar på timjan när jag plockar vinbären, så nu har jag börjat förknippa vinbär med timjan... jag får väl försöka använda bären i matlagningen och testa smakkombinationen också.
Som tack för vinbärsplockningen så blev jag bjuden på fika (jag plockade alltså inte vinbär åt mig själv) i skuggan. Som stadsbo njuter jag lite extra av lövsuset och insektssurret.

Dagen efter blev jag bjuden på fika hemma hos mig själv. Härligt med vänner som kommer över med en påse godsaker i handen!

Nästa dags fikasällskap var lurvigt, fyrbent och bara intresserat av kardemummalängden som husse och matte hade med sig dagen innan, kaffet fick jag gärna behålla.
Söta hunden har åkt hem igen, jag fick bara låna henne en dag.

Dagens fika blev på stan. Precis när jag plockat fram strykbrädan och dammsugaren så ringde en god vän och undrade om jag kunde tänka mig en fika... Jag var inte svårövertalad.

4 kommentarer:

Londongirl sa...

Tack än en gång för att Roxy fick vara hos dig hela dagen! Så skönt att veta att hon var i goda händer...och vi får väl hoppas att hon inte snodde hela bullängden av dig! ;-)
Kram

Humlan sa...

L-girl; Söta Roxy är så väluppfostrad och försynt, hon stod först en bit ifrån och viftade lite på svansen, sedan kom hon och satte sig brevid mig och bara tittade (bedjande), inget hopp och inget försök att förse sig själv!
Det var så roligt att ha henne här!
Kram

Lena sa...

Fika, det är en viktig bit i livet. Vad roligt med hundsällskap.

Hannele sa...

Sommar + fika = SANT