2009-06-12

Vet inte

Jag har det lite struligt med tekniken just nu.
Min gamla dator fungerar inte som den ska (säkerhetsprogrammen vill inte prata med mitt gamla operativsystem, jag kan inte få ner bilderna från kameran, varken direkt med sladd usb-kamera eller via kortläsare, och jag vet inte hur jag ska få skrivaren kopplad till routern,,,).
Men,
jag har länge haft en gammal bärbar dator med Linux installerad. Jag tänkte titta lite på det operativsystemet och se om det kan vara något för mig.
Nu har jag släppt allt som jag borde/måste göra här hemma och sitter här med den datorn i knät, vandrar runt lite bland nyheter och bloggar.
Det går alldeles utmärkt!

Det enda problem är att jag inte har mina mail på denna dator. Nu har jag webmail också, så jag kan läsa och svara på det som kommer in, men det är värre med nya som jag ska skriva, då behöver jag ju adressboken. De finns ju på den andra datorn (vilken tur att den inte har pajjat helt!) så det är lite omständigt.

Nu är frågan om jag ska satsa på Linux Ubuntu eller om jag ska försöka fixa till något W.system. Än så länge verkar Ubuntu vara en mycket trevlig bekantskap, frågan är väl vad det är för nackdelar? Finns det några??
Någon som har testat Ubuntu och har några råd till en vilsen kvinna?

Lite tråkigt just nu är ju att jag inte har mina bilder tillgängliga så att jag kan lägga på bloggen, men om jag har lite tid över i helgen så kanske jag lyckas fixa till det också.

7 kommentarer:

LindaLotta sa...

Inte undra på att du är vilsen, du skriver om saker som är rena grekiskan för mig.... :/
Usch, så korkad jag känner mig nu :(

londongirl sa...

Jag känner mig precis som LindaLotta när jag läser vad du skriver!!!

Har just skrivit ett meter långt mail till dig...undrar om du har fått det?

KramKram

Humlan sa...

LindaLotta; Man kan inte kunna allt! Det är klart att du inte är korkad bara för att du inte förstår mina förvirrade funderingar.

Londongirl; Läs vad jag skrev till LL! :-)
Mailet är besvarat (som du säkert har sett). Kram

Bloggblad sa...

Sorry - jag kan inte komma med några tips här...

Annika sa...

Och inte jag...Jag som blir helt galen så fort det inte vill sig.
Hoppas nu bara att det ska bli så bra som möjligt på din dator.
KRAM!!

Christina sa...

Förstår inget av det där. Men blir så imponerad av dina blommor. Dina Hoyor (plural?) är makalösa! Så vackra! Jag har mina stackars blommor i köksfönstret som jag är så lycklig över, porslinsblomma och en mårbacka. Men vet inte vad jag ska göra med dem i juli när jag är borta. Blomdagis. Finns det?

Humlan sa...

Bloggblad; Jag tänkte att jag slänger ut frågan och ser om det är någon som kan komma med något tips.

Annika; Jag är just nu glad om jag kommer ut på nätet. Men det vore ju roligt om allt fixade sig snart!
Kram

Christina; Tack! Hoya är latinska namnet på porslinsblomma, men det finns ju många olika och de kräver olika skötsel. Hoppas du hittar någon blomstervakt, det är ju roligt om man har dom kvar när man kommer hem.