2007-03-02

Censur


Denna blomma är censurerad av min kamera
Den har blivit betydligt ljusare på bild. I verkligheten är den möörkt cerise. Kameran tycker tydligen att blommor ska ha ljuva pastellfärger och inte se ut som kitschiga plastblommor. För visst kan det kännas lite överdrivet, konstgjort, med en blomma som bäst kan beskrivas i neonfärg. Den lyser i alla fall upp mitt kök en dimmig marsdag när det aldrig blir riktigt ljust ute.
Detta är den första blomman som jag har fått på denna planta. Jag fick ett skott av någon som sa att det var en gammal sort som funnits i familjen i många år. Jag blev naturligtvis nyfiken och ville se blomman. Visst är den vacker, men jag hade hoppats på en blomma i en lite annan form, mer symetrisk, som inte finns till salu i affärerna i dag (vad jag vet).

7 kommentarer:

atir sa...

Jag älskar blommor/grönska i alla dess former. Tyvärr gör mina katter det åxå, (måste till o med skydda alla grönsaker jag köper hem, så som persilja/dill sallad osv,, dom attakerar bärkassarna) Så jag njuter sommartiden på min altan,, där det "prunkar" av diverste blommster!)

Humlan sa...

Hihi, har du katter som är vegetarianer? Men det låter härligt med en prunkande altan..

Mette sa...

Åh så vacker den är! Är det en påsk- eller julkaktus?

Humlan sa...

Mette, det är en julkaktus.

londongirl sa...

Jättevacker är den i alla fall även om färgen blivit fel här. :)

Humlan sa...

Tack! :)

Monica sa...

När jag ser såna bilder önskar jag att jag också hade gröna fingrar...