2012-06-01

Och nu är maj redan över


 I går, innan regnet kom, passade jag på att gå ut och handla lite.
Försökte också fånga lite av syrenprakten som är just nu.
Som alltid när jag kommer med kameran så kommer vinden också (titta på flaggan), men syrenklasarna ruskade inte mer på sig än att jag lyckades fånga dom på bild. Men helt skarpt blev det inte!
 

 Jag har hållit mig inne några dagar för att jag har skadat knäet. Tog mig till doktorn i onsdags och det var då som jag insåg att syrenerna hade slagit ut i all sin prakt.
Nu har jag fått order om att ta det lugnt, benet i högläge och ordentligt ombundet... tråkigt men förhoppningsvis hjälper det, för jag har viktiga saker framöver som jag inte vill missa! Men jag var tvungen att få hem lite mat och då fick jag också lufta kameran lite också.
 För några år sedan så tog några stormar dom riktigt gamla syrenträden (stormen Gudrun tog dom flesta). Alla hade riktigt mörka blommor och vi var lite sura att dom planterade vita i stället, men nu när dom små vita börjar växa till sig så är dom ju riktigt fina.


Men de mörka är min favorit (och väldigt svåra att fånga på bild), men framförallt var det de gamla, förvridna träden som växte så vackert som var mina favoriter... hur lång tid tar det för ett träd att bli så? 30 år? 50 år?

9 kommentarer:

Tankevågor sa...

Åh vad fint det är när syrenerna blommar utanför ditt hus!

Kram Lisbeth

Humlan sa...

Ja, visst är det härligt! Man möts av en härlig syrendoft när man stiger ut ur porten och önskar att blomningen varade längre!
Kram

Annika sa...

SÅÅÅÅÅ underbart, och vilken doft det måste vara!!
FANTASTISKT!!
Ah, vad jag saknar syrener i massor!!!
kram!

Humlan sa...

Annika; Ja, doften är fantastisk! Synd bara att det är så kort, nu är det mesta överblommat, men jag är glad att dom inte har bytt ut dom nerblåsta träden mot något annat än syrener.
Kram!

Vonkis sa...

En av fördelarna med att bo långt från föräldrarna är att få två syrenblomningar. Nu först börjar nämligen syrenerna att blomma här uppe.

Humlan sa...

Ja, ibland är det trevligt med vårt avlånga land. Jag var i Umeå innan midsommar och där blommade häggen och syrenerna hade bara knoppar.

Tankevågor sa...

....och NU är juni redan över...vad fort det gick! :-)

Hoppas allt är bra med dig!?

Kram

Humlan sa...

L-girl; Ja, fort gick det och inte fick jag in de där inläggen som jag hade tänkt skriva (hade ju bilderna klara och allt...)

Allt är bra!
Kram

Humlan sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.