2011-11-14

Även om man inte är helt hel

Kökstimern har fått fnatt. Ibland visas siffror ibland bara lite streck där de digitala (fyrkantiga) siffrorna ska vara, bara viss streck syns. Det vore väl en sak om det blev så och sedan blev det inte bättre, men nu visar den hela siffrorna vissa dagar och bara några streck andra dagar... varför? Batteribyte hjälpte inte och det verkar inte vara glapp för det händer inget när man trycker, stänger av eller liknande, men på natten (eller mitt på dagen) när jag inte är i köket så försvinner eller återkommer siffrorna plötsligt.
Häromdagen när jag hade dammsugit så upptäckte jag plötsligt att julkaktusen (som slog ut i oktober) hade blivit lite skadad... men för att vara en skadad blomma så blev den ju riktigt snygg...
Nu har de flesta blommat över, bara en som står ute i trappuppgången blommar fortfarande och den ser jag ju inte. Får se om de som inte fick vara ute över sommaren (det är dessa som har blommat) vill blomma före jul eller om de kommer efter nyår.  
På sista tiden så har kommentatorsfunktionerna bråkat med mig.
När jag har loggat in och ska skriva min första kommentar så är jag inte inloggad. De senaste månaderna så är det bara att trycka på "publicera" en gång, då ligger min text kvar i rutan och sedan trycker jag en gång till så fungerar det. Numera så försvinner allt jag har skrivit och jag får börja om (men då är jag plötsligt inloggad som Humlan och kan trycka på "publicera") ifall jag inte har kopierat all text och kan kopiera in den igen.
Andra varianter kan jag inte kommentera alls, varken som inloggad eller anonym. Varför är det så?

Den senaste timmen har det varit den mest fantastiska solnedgång här, himlen har lyst i färger i kombinationer som jag skulle vilja ha på ett vackert garn...

4 kommentarer:

Annika sa...

Det är väl blogger som bråkar, som så många ggr förr.
Inte kul, jag vet. Ibland undrar jag om det inte ör ens egen dator också som strular. När jag köpte ny dator för ngn månad sen var vissa gamla inloggningsproblem som bortblåsta. Inte lätt att veta vad som beror på vad...
Suck...
Vilken fin julkaktus!
jag är glad att ni har fina solnedgångar!
Kram!!

Humlan sa...

Annika; Ja, jag vet inte vad det är, men jag har bytt dator i går kväll, denna är lite nyare och framför allt nyinstallerad, så nu testar jag vad som fungerar och inte (och det är ju en massa som ska ställas in också, kanske jag som har ställt in fel tidigare). Det tar tid att leta fel och lära sig hur man ska göra, men jag ska försöka lägga lite tid på datorn nu.
Jo, julkaktusen är fin och den avklippta blev ju lite rolig. Just nu blommar inga kaktusar här, men Hoyorna verkar blomma oavsett årstid, trots att dom inte är så väl omskötta, lättskötta blommor!
Vädret är grå-november-mörkt med en och annan solglimt, jag tycker att jag håller på att tända och släcka lamporna hela dagarna här hemma, behöver ju inte ha det tänt när solen lyser in men nu när moln-locket har lagts på så behövs lite extralyse.
Kram!

Tankevågor sa...

Här är en till som borde byta dator snart. Orkar bara inte gå och kolla vad jag ska ha....suck!
Allt på en gång....byta dator, byta golv, byta telefon...allt måste kollas och väljas. Känns som jag skulle behöva ta ledigt från jobbet för att gå i affärer. ;-)

Här är inte en enda knopp på väg trots att jag "glömt bort" mina julkaktusar precis som jag gjorde förra året då de blommade så fint.
Så vad gör jag nu för fel tror du?

Kramelikram!

Humlan sa...

Min nya dator stod i hyllan i hallen... valet gjorde jag ju för länge sedan! :-)
Har ni inget inköpslov som ni kan ta ut när ni behöver det? Det skulle väl vara praktiskt! ;-)

Har du gjort något fel med kaktusarna, så är det väl att ha tänt på kvällarna... men det kan ju vara så att dom behöver lite längre tid på sig, mina "fina" kaktusar som inte fick vara ute har inte fått några knoppar än.
Kramar!