2010-01-13

Bilder som inte blir som man vill


Mitt fotograferande har verkligen gått i stå.
När jag var uppe i Umeå över jul så gick jag runt med kameran endel,
men det var så lite ljus att det mest blev grådassiga bilder

Jag lät blixten hjälpa till ibland, som här när jag skulle försöka visa hur mycket snö det kommit de senaste dygnen. (Det var dessutom -20 så det var lite kallt om fingrarna...)

Eller så gav jag helt enkelt upp och tog en nattbild. Denna gång var det verkligen natt, inte bara en dag utan dagsljus.

Sedan jag kom hem har jag inte tagit en enda bild.
Jag har inte haft kameran med mig när jag gått ut och jag har inte plockat fram den när blommorna har visat sig här hemma.
Jag har helt enkelt tappat lusten. Tycker inte att bilderna blir bra och då är det ju inge roligt längre.

I går åkte jag iväg till Bromma flygplats utan kamera, sedan stod jag där utanför och väntade och beundrade alla fina frostklädda träd och önskade att jag hade kamera med mig.
Så kanske vaknar lusten att fota igen, kanske börjar jag ta med mig kameran och kanske börjar jag ta bilder som jag är nöjd med igen.
Jag hoppas det!

12 kommentarer:

PGW sa...

Det är det där med ljuset. Det FINNS ju inget dagsljus nu i stort sett och då blir alla bilder lite gråtrista, hur kul motivet än är.

Bara att fortsätta måla grönt och vänta på våren och ljuset.

Annika sa...

Nej, men vad tråkigt.
Jag tycker ljuset nu bäddar för ypperliga bilder, och det tyckte jag då jag var hemma över julen också.
Hoppas att din fotolust kommer tillbaka. jag har alltid en kamera med mig, och det är jag glad över för man vet aldrig när tillfället kommer.
Kram!!

Londongirl sa...

....och jag håller på att bli galen på att jag inte kommer ut med kameran mitt på dagen just nu. Träden och all snö är ju så fantastiskt vackert. Dimman som kom häromdagen gjorde att grenarna blev så tjusigt garnerade med vitt igen! :-)
Men jag kan inte släpa med mig kameran när jag jobbar....tyvärr. Är ute flera gånger varje dag och önskar att jag var ledig så att jag skulle kunna fota.
Så tyvärr blir det väldigt lite fotat för min del med....på kvällspromenaderna är det ju för mörkt. Men jag tog lite bilder häromkvällen som kanske kan duga. Men jag är som du just nu....väldigt kritisk till alla mina bilder. :-/

I alla fall gillade jag dina snöbilder! :-) Det ÄR roligt med bilder! De behöver inte alltid bli så himla perfekta!

Ha det gott Humlan!

Humlan sa...

PGW;Ljusbristen är absolut ett problem. Måla grönt är nog det enda man kan göra.

Annika; Jag brukade alltid ha en kamera med mig, men den lilla har batteriproblem. Mitt problem är att jag är så trött att jag inte hinner vara ute den korta stund när det är ljus och uppe i Umeå var det både dåligt ljus (mest mörk-mulet) och korta dagar. I dag hade jag kameran med mig men så mycket att bära att jag inte stannade till ändå... Jag hoppas verkligen lusten kommer tillbaka snart.
Kram

L-girl; TACK för att du gillar mina bilder! Jag kommer ju inte ut alla dagar men jag verkar bara se motiv när jag inte har kamera med mig. Men det blir väl bättre!
Jag förstår att du vill vara ledig och vara ute med kameran på dagarna, synd att man inte alltid kan göra det man vill!
Kram

A home far away sa...

Hej det är klart att lusten kommer tillbaka, jag förstår att bilderna kanske inte riktigt blir som du vill just nu, det blir ju lätt gula foton pga mörkret och det är verkligen det värsta jag vet:) men snart kommer ljusare tider och vips så har din lust att föreviga din omgivning kommit tillbaka!

Ha en fin dag
Kram Gunilla i Singapore

Tant Kofta sa...

Gatlamporna ser ut som läckra maschmallows.

Humlan sa...

Gunilla; Tack för trösten! Jag hoppas att du har rätt!

Tant Kofta; Visst är dom härliga, jag såg dom aldrig i bra dagsljus så då fick det bli en nattbild.

Klimakteriehäxan sa...

Ibland blir de inte som man vill. Men kanske nästa gång?!

Humlan sa...

K-häxan; Ja, kanske nästa gång...

Matildas fikarum sa...

Och jag som älskar grådaskiga bilder! Mulet, regn, skymning, snö. Perfekt kombination.

Cecilia sa...

Jag instämmer med rösterna ovan, bilderna är fina! Men det hjälper ju inte så mycket om de inte blir det du tänkt dig!

Humlan sa...

Matilda; Jag förstår dig, du lider av värmen och jag kan bara tänka mig vilken njutningsfull svalka lite snöbilder ger...

Och visst kan gråblider vara underbara, jag har bara inte lyckats få till dom än!

Cecilia; Tack! Jag har lärt mig att jag faktiskt kan lägga ut bilder som jag inte är så nöjd med, men det är ju alltid roligare med de som man själv gillar.