2009-11-02

November

Vintertid blev det förra helgen.
Mörkaste höstmånaden började i går. Men klock-framflyttningen har gjort att jag oftast vaknar med ljuset, skönt att inte ha en väckarklocka som skräll-väcker en.

Vintertäcket kom fram denna helg.
Tjockt, tungt och varmt.
Nästan för varmt, men jag sover ändå bättre så det var rätt beslut.

Men i natt sov jag inte.
I går kväll vid 11-tiden bestämde jag mig för att inte ta en kopp te till, för ibland har jag svår att sova om jag har druckigt för mycket te. I stället fyllde jag på mitt vattenglas och borstade tänderna.
Men jag satte mig ändå för att läsa en liten stund innan sängdags, det blir så sällan av...
En stund senare var vattenglaset tomt och jag tittade på klockan; 02:30!
Ändå var jag inte trött och hade gärna läst ett tag till. (Och det kunde jag ha gjort för det tog väl en timme att somna.)

I dag på förmiddagen gick det däremot hur bra som helst att sova, det gråa dagsljuset väckte mig inte.
Väckarklockan gick utmärkt att stänga av, flera gånger.
Och täcket värmde skönt mot draget från fönstret där vinden trycker sig in med ett tjut i dag.
Tror ni mig och jag påstår att jag har en seg start på veckan?
En del av mig vill sitta här och surfa, läsa, sticka,,, men jag har något litet (samvetet?) som hoppar på min axel och säger (skriker) att jag måste göra något...
Så nu ska jag väl göra något.

Blommorna på bilden har ju lite höstfärger, men det är ett sommarfönster på Rosendal.

7 kommentarer:

Annika sa...

OJ vilken nattuggla du är!
Humlan, jag dricker koffeinfritt te på kvällarna, funkar bra, fast man får ju gå upp och kissa förstås och det är ju inte så kul. Men te på kvällen känns nästan som ett måste...
Hoppas det känns lite mindre segt nu allting.
Kram!!

Vonkis sa...

Vilket underbart fönster!
Min mormor har slutat med kaffe efter klockan 14, annars kan hon inte sova, 90 åriga tanten, hon är för underbar. Och den där måste-producera-saker-rösten du hör, strunta i den ett tag, drick en kopp te och läs en bok istället. Lät rätt skönt även om det blev senläsning.

Humlan sa...

Annika; Jag är nattuggla av naturen, men har tack och lov väldigt lätt för att vända och stiga upp tidigt också (bara jag får sova mina timmar).
Jag vill ha riktigt te, inte örtte, så då får jag låta bli att hälla i mig för många muggar. Dessutom är det inte bara kaffe&te som håller mig vaken utan det brukar behövas en kombination med annat.

Vonkis; Visst är det fint ute i Rosendal! Jag dricker sällan kaffe på kvällen, det ska vara efter en sen middag eller liknande, jag är mer sugen på te på kvällen, mest grönt eller oolong.
Jag kan tänka mig hur mycket din mormor njuter av första kaffekoppen för dagen när hon inte har vågat dricka något på så många timmar.
"Nyttan" blev mest blomvattning/-pyssel och så skulle jag göra müssli... den blev lite bränd! :(

Londongirl sa...

Det där fönstret tycker jag sååååå mycket om! De brukar göra så fint i det...nu senaste när jag var där så hade de Tidlösa som låg i fönstret med sina lökar. Ja du såg nog det på min blogg eller hur?

Jag FÖRSÖKER att inte nattuggla så mycket och sova mer nuförtiden men det lyckas verkligen inte alltid. ;-)

Vad läste du som var så fängslande???


Kram

Klimakteriehäxan sa...

Det var nåt skumt med den där natten. Jag vaknade strax efter 2 och somnade inte om förrän vid 6. Vedervärdigt!
Kanske ska man göra som du och ta fram ett tjockare täcke, men det blir så lätt för varmt.

Londongirl sa...

K-häxan och Humlan! Det kanske hade något med fullmånen att göra den där natten??? ;-)

Humlan sa...

L-girl; Visst är det fint fönstret! Jag såg din bild, dom kan verkligen leka med dessa fönster med alla sina hyllor.

Jag vet att du också är nattuggla och jag brukar ju tjata lite på dig, men ibland faller jag för frestelsen att bara läsa. Det var en fantasybok, så jag misstänker att du inte är intresserad. Jag tröttnar ibland på dom men sedan fastnar jag igen och nu har jag precis beställt den sista boken som kom ut häromveckan.

Jag var på stickkafé i går och vi var flera som hade vakat och vi skyllde glatt på fullmånen. Och eftersom det inte var bättre natten till i dag, så kanske det är den som stör mig...

Kram

K-häxan; Det kanske är fullmånen som L-girl föreslår, det var ju flera stickerskor i går som också trodde det.

Jag bytte täcke för att jag insåg att jag låg och småfrös och spände mig hela tiden, det får jag ju inte mindre muskelvärk av... Men visst är det så att man inte sover bra om det blir för varmt heller, så man får väl prova sig fram. Något år så har jag haft både vinter och sommartäcke framme, med påslakan på varje så att jag kan byta mitt i natten om det är fel, ett bra sätt om man är tveksam.