2009-10-14

Syfestival


Jag var på Syfestival i helgen.
Trevligt, men några bilder blev det inte.
Inte för att jag inte försökte, för det gjorde jag, men bilderna blev inte bra och ska man ta bort "oskyldiga" människor som kanske inte vill vara med på bild, då blev bilderna helt konstiga. Så jag ger er en konsig fågel istället.

Syfestivalen i Kista är trevlig, rolig men ack så svår att ta sig in på!
Jag var där i fredags (första dagen) och vi kom dit ungefär samtidigt som dom öppnade.
Det var KÖ!
Kön ringlade lång från två håll.
Det var knökfullt när man kommit in genom dörrarna och inget kösystem där man tog sig fram i någon ordning mot kassorna, utan folk trängde sig från alla håll och det tog oss 50 minuter att ta oss in. Jag hörde sedan att det var flera som svimmat eller fått panik.
Så här ska det inte vara!
Ska man ha två mässor (Antik och kuriosa var samtidigt) på samma ställe så ska man väl se till att man har kassor för att ta emot folk!
Se till att det blir en vettig kö och släpp inte in folk genom flera dörrar när det blir en jätteträngsel innanför.
Dåligt av Kistamässan!

Men när jag väl kommit in så var det trevligt.
Roliga människor att prata med och trevligt garn att klappa på...
Jag köpte två sorters silkegarn och ett bomullsgarn.
Dessutom köpte jag KnitPicks stickor! Det har jag funderat på länge och nu slog jag till med startpaketet. Jag har köpt trästickorna, men måste erkänna att jag är frestad att komplettera med akrylstickor i vissa storlekar. Jag tror att de kan vara perfekta att sticka silke med. Man kanske inte tror det, men det är stor skillnad när man stickar med stickor i olika material. Hala stickor och halt matierial är svårt att sticka med, då blir det mycket lättare om man byter till stickor som är lite strävare och mindre halkiga.

Nu ska jag se om jag kanske kan hinna sticka lite också...

4 kommentarer:

Klimakteriehäxan sa...

Huvva, är det så lång kö!!! Jag har tänkt i flera år att man borde ta sig dit men det har aldrig blivit av - och nu avskräckte du mig nog för gott!

Annika sa...

USCH, det låter verkligen INTE kul det där. VAD dåligt av arrangörerna. Verkligen. Hoppas attt många av er skrev och klagade.
OCH bättring borde följa...
Kramis!!

Londongirl sa...

Skönt att du fick trevligt när du väl kom in till slut i alla fall!!! Gör som Annika skriver...kontakta arrangörerna och kräv bättring!

Rolig pippi! :-)

Kram

Humlan sa...

K-häxan; Det var värst när dom öppnade i fredags, sedan verkar det ha fungerat bättre.

Annika;Jag hörde att det hade klagats en del redan i fredags (och dom hade fått pengarna tillbaka!). Jag skulle tro att flera utställare tar upp det för det var så mycket snack, men jag har nog tänkt kontakta dom också, för så här kan det inte vara!
Kram

L-girl; Ja, jag får nog kontakta dom, det är ju inte roligt att det är så här.
Jag kommer faktiskt inte ihåg vad pippin heter, men jag såg den i den där parken nere på Canaria.
Kram