2009-03-07

Hoya callistophylla

Jag kunde väl aldrig tro att jag skulle gilla en brun-gul blomma så mycket, men jag har verkligen fallit för den här. Synd att den bara håller 1-2 dagar.

14 kommentarer:

londongirl sa...

Vad fin den är!! Väldigt speciell i färgerna.

...hm....en sån har jag väl inte eller? ;-)

Humlan sa...

Näe, det har du inte! :-)

Rosvikstjejen sa...

Jättefin! Här väntar jag på att mina någongång ska börja blomma. Vad gör jag för fel????
De får vatten! De får kärlek! De växer och spretar men ingen blommar.

Kram

Humlan sa...

Rosvik;Jag kommer inte riktigt ihåg vilka du har, men många av mina hoyor har tagit lång tid på sig innan dom började blomma.
Jag tror att jag vet vad jag har gjort för fel, så vi kanske får ta ett snack någongång, så får jag se om jag kan komma på vad det är för fel...

LindaLotta sa...

Åh så vacker!!!
"Vill-ha-suget" satte genast in :)

Vonkis sa...

Wow, vad snygg. Mina hoyor mår inte så bra i den här lägenheten. En har redan dött och en annan är på väg att möta samma öde.

londongirl sa...

Tänkte väl det....mina blommar inte heller. Inte en enda en. Men växer gör de och klättrar lååååångt gör de också. Om jag öppnar fönster här och där kanske de snart har ringlat tillbaka till dig? ;-)

Humlan sa...

Lindalotta; Ja, denna är fin både i blad och blommor. Det verkar som att den är ganska ovanlig också.

Vonkis; Frös dom när du flyttade?
Annorlunda ljusförhållanden?
Annorlunda temperatur?
Drag?
Det gäller att vara detektiv och komma på varför dom inte mår bra. Kolla för säkerhets skull ordentligt så att dom inte har fått ohyra!!!
Lycka till!

L-girl; Men jag har ju inte plats för dom här hemma!!! :-D
Alla mina har tagit tid på sig innan dom har börjat blomma, men jag har hört andra som kan få små nyplanterade skott att blomma, så det kan bero på min (miss)skötsel...

Vonkis sa...

De har hamnat i ett väldigt soligt fönster och så drar det en del där också. Tyvärr har jag bara två fönster i den här lägenheten. Har löst det provisoriskt med att en del blommor får stå på golvet.

Panter sa...

Vackert! Visst blir man glad när det lyckas! Inte för att jag har några hoyor, men ibland kommer jag och orkidéerna överens och då blir jag glad.

Matildas fikarum sa...

Den ser ut som en porslisprydnad!

Matildas fikarum sa...

n

Humlan sa...

Vonkis; Jag har också bara söderfönster, så jag använder solskydd för att skugga krukorna så att de inte blir så varma. Jag har en liten gardin och den skyddar lite mot drag också. Fördelen med söderfönster är att det kommer tillräckligt med ljus för att man ska kunna ha blommor en bit in i rummet också.
Det är större risk att du har problem med drag än med den svaga vintersolen just nu, har du dessutom element under fönsterbrädan så kan hoyan ha det lite tufft.
Sedan är det tyvärr så att vissa blommor bara dör utan att man riktigt vet varför, dom har ju fått samma skötsel på samma ställe i åratal...
Jag hoppas att du lyckas få den att överleva (testa att ta ett skott om den är frisk längst ut i någon gren, är rötterna dåliga så kan du iaf få en ny planta)

Humlan sa...

Panter; Jag försöker hålla mig borta från orkidéer, men jag har en lite mini som blommar sedan några veckor. Till skillnad från de flesta hoyorna så blommar mina orkidéer riktigt länge.

Matilda; Ja dessa blommor ser verkligen konstgjorda ut, man förstår att de heter porslinsblomma på svenska och vaxblomma på många andra språk (som engelska).