2008-09-14

Sjalnålar

I förra inlägget beskrev jag ju hur jag försöker böja metalltrådar och mina problem med detta.
Det var den här sjalnålen som jag svor mest över, jag visste inte riktigt vart den skulle och provade olika varianter, vilket gjorde att det inte blev någon jämn kurva på den tråden inte... Jag hade tänkt böja till den högra mer, men var rädd att jag skulle förstöra den och det är inte jag som ska ha den, så jag vill inte ställa till den för mycket.

Det här är en extra överraskning till den person som ska få den första. Hon är mycket för rosa och jag hoppas att hon ska tycka om den. Här bestämde jag mig för att bara böja till den en gång och sedan fick det duga...
Den här tog jag med mig halvfärdig till affären när jag skulle skaffa de rosa stenarna (då hade den bara de kantiga stenarna på tråden och ändarna var betydligt längre) och jag hoppades hitta stenar som skulle passa med de ametistfärgade (vet inte om det är ametister, men de ser ut så), men det fanns inga stenar som passade.
Det var denna som skulle böjas i en rörelse när jag bad om råd och hjälp med tekniken, men tyvärr fick jag inget bra knep på hur man gör det. Jag skulle verkligen behöva en grundkurs i detta.
Jag har gjort ett antal nålar till mig själv, de är praktiska att hålla ihop sjalar och liknande med, men det är fortfarande mest en lyckträff att någon blir bra.

11 kommentarer:

Vonkis sa...

De är verkligen snygga de där nålarna!

Humlan sa...

Tack! :-D

Morgondimma sa...

När kommer dom märkliga?

The Pale Green Woman sa...

Läckert!

En kompis till mig gjorde servettringar till deras bröllop, jag undrar om det inte var liknande tråd de använde. Hon lindade dem runt en chiliflaska som var lagom omkrets på, då var det lätt att göra runda böjar. Du får kolla i skafferiet! :-)

Humlan sa...

Dimma; Titta på dom igen! ;-)

PGW; Tack! Jag lindar runt plaströr (tjockare pennor bl.a.) men du har rätt, jag går runt och kollar om jag hittar något här hemma med rätt omkrets. Problemet är när jag inte vet hur det ska se ut och testar olika varianter, då blir det lite knöligt efter en stund...

Rosvikstjejen sa...

Jättefina!!!
Bra jobbat.

Kram

Bloggblad sa...

Kul idé. Jag brukar linda tunn lädertråd runt ena sidan av en stor kilt-säkerhetsnål, och sen trä på pärlor på lösa trådar och knyta fast runt det lindade. Har inte kommit på det själv, det följde med en sån med en kofta jag köpte en gång, och sen har jag lånat idén och gjort i andra färger till mina sjalar.

Humlan sa...

Rosvik; Tack! Jag vet fortfarande inte riktigt vad jag tycker om dom... men det är kanske min självkritiska sida som sitter och skriker i mitt öra.

Kram

Humlan sa...

Bloggblad; Bra idé! Jag har några special-säkerhetsnålar med fästögglor på, som man köper i pärlaffärer. Dom är också kul att leka lite med.

Bloggblad sa...

Aha, de kanske är ännu lättare? Men min nyaste sjal är så lång och tunn att jag knyter den. Det estländska garnet från i somras är klart nu, och jag är hur nöjd som helst.

Humlan sa...

Bloggblad; Det gäller att hitta rätt nål, säkerhetsnål eller brosch till varje sjal, men det är ju det som är roligt när jag gör sjalarna och sedan hittar tillbehören. Kul att du blev nöjd med det estländska garnet, det är alltid spännande att hitta garner utanför det vanliga sortimentet i affärerna.
Titta på säkerhetsnålarna som dom har i pärlaffärerna om du kommer förbi en sådan, det sitter små ringar längs med ena sidan, jag vet inte om det blir lättare eller svårare för dig att använda dom.