2008-09-02

Hoya aff Rigida

Denna fick jag som skott på en av Hoyasällskapets årsmöten. Den är tydligen ovanlig, för jag har haft svårt att hitta information om den på nätet.
Skottet blev till två och de har sakta men säkert växt här hemma. I somras blommade de för första gången och har nu flyttat hemifrån. Jag gillar både växten och blommorna, men de doftade lite för mycket för att jag ska vilja/klara av att sova i samma rum.

Annars vadar jag runt i min vardag och hittar ingen inspiration till att skriva här, men endera dagen snubblar jag väl över en hög inspiration bland allt som finns här hemma...
M. a. o. Jag finns här, jag läser men är ganska fåordig här på Surret.

10 kommentarer:

Annika sa...

Inspirationen kommer alldeles säkert tillbakA, tror jag humlan!
Fin blomma. Visste inte att hoyorna doftar så starkt.

KRAM!!

Humlan sa...

Annika; Visst kommer inspirationen, det tvivlar jag inte på.
Det finns många hundra hoyor och dofterna varierar lika mycket som utseendet. Jag har flera som inte doftar alls, någon som doftar lite men de som doftar mycket har jag gett bort.

Morgondimma sa...

Mina skott växer så det knakar. Och jag står bredvid och tittar häpet på.

Humlan sa...

Dimma; Så bra! :o)
Mina har knappt fått vatten i sommar och ändå så klänger dom uppåt väggar, på andra växter och griper tag i allt annat som de kan få tag i... fantastisk växtkraft i detta släkte!

Vonkis sa...

Fantastiskt vacker den där! Mina har vuxit rätt bra också i sommar, blomvakten har gjort sitt jobb bra :-) Vi hörs när vi hörs, spanar in här ibland även om du inte pingat, man vet ju aldrig ;-)

Oj så smilyfierad jag blivit.

Humlan sa...

Vonkis; Skönt med blomvakt, det hade jag också behövt... trots att jag mest har varit hemma! ;-) (Smilyfierad var ett bra ord som passar in på mig med.)

londongirl sa...

Jättefin är den ju och vet du....jag hittade den till slut!!! (Jag borde nog byta till en mindre lägenhet eller hur?) Men allvarligt talat ÄR du säker på att TVÅ flyttade hemifrån?

Humlan sa...

L-girl; Fråga dom fyrbenta om ingen har ätit upp en liten Rigida, för det var TVÅ som lämnade detta hem! (Eller... jag kanske får göra en inventering av allt det gröna här i djungeln. ;-) )

The Pale Green Woman sa...

Tjusig blomma! Men ibland undrar jag om du inte tillverkar dem i cernitlera och lackar dem ;-)

Humlan sa...

PGW; Haha, är jag avslöjad nu...