2007-04-21

Påskkaktus

Till Vonkis som funderar över kaktussorter.
Detta är en påskkaktus. Som du ser så är blommorna runda och likformade. Din julkaktus har en helt annan form.
Dessutom så ser du att bladen inte har den "taggiga" formen som din har, utan är mer rundade i formen. Du kan klicka på bilderna för att få en större bild.

Denna kaktus är köpt i år, med alla knoppar. Jag har haft svårt att få gamla påskkaktusar i blom igen, men just nu har jag två stycken med mörkt röda knoppar. (Det blir nog några blombilder på dom också snart.) De två har stått i trappen och frusit över vintern. Jag har haft påskkaktusar där förr om åren, men slutade när en stor fin kaktus förfrös för mig. I år klarade som sig bra och står nu här inne med en massa knoppar. Den stora fina (äldre) påskkaktus som har stått i lägenheten hela vintern har inte en enda knopp!
Nästa år får jag väl chansa och ställa ut den också i trappen..

5 kommentarer:

Vonkis sa...

Tack så jättemycket!
Nu har jag lagt ut en mindre uppsats omen av mina hoyr också... många blommor blir det, som sagt :-)

Humlan sa...

Vonkis, jag ska titta vad du har skrivit. Vi får skriva våra uppsatser, sedan kanske någon annan vill vara med och läsa, fråga eller lära oss ännu mer...

londongirl sa...

Vad söt den är den där! Jättefina bilder som vanligt. Har mailat dig.
Ha en bra helg! :)

Humlan sa...

LG, Ja, dom är söta. Kul att du gillar bilderna!

Bloggblad sa...

Väldigt vacker! Jag har bara (förresten den dog för ett tag sen...) en rosa sån där vanlig påsk-eller novemberkaktus. Den kan inte bestämma (kunde) sig själv, för den blommade vid olika årstider.