2007-02-25

Sen?


Skulle jag vara sen?
Icke då!
Jag kallas visserligen julkaktus eller novemberkaktus men jag är inte styrd av kalendern utan av ljuset.
Jag hänger ganska långt in i rummet och nära köksfläktslampan. Den är ofta tänd på kvällarna och därför får jag inte tillräckligt med mörker för att kunna sätta knopp.
Men så reste köksfläktsägarinnan bort ett tag och jag fick chansen att känna av det naturliga ljuset.. Plopp! Så lyckades jag fixa till två knoppar!
Förra året blev det en knopp, men den tappade jag när det var för torrt. Det är nämligen ett ganska torrt ställe det här.
Men nu ser det i alla fall ut som om jag ska få en utslagen blomma för första gången!
Några våningar nedanför mig (sådär en 50 cm bort) är det en annan liten släkting också har knopp, men den är så liten att jag inte vet om den kommer att klara sig..
På tal om grannar, på samma höjd som jag, men 50 cm närmare fönstret finns en stor släkting med guldgula blommor, den har redan blommat och visats här på bloggen. Den är längre bort från kvällslampan, så den blir inte lika störd i sin livsrytm.
Men snart ska jag avslöja om jag är helrosa, rosavit eller hur jag ser ut. Om jag nu inte törstar ihjäl eller något annat hemskt..

5 kommentarer:

londongirl sa...

Sen eller inte....är man så där vacker är man ju glad ändå att den slår ut eller hur? Du ger väl oss en bild till sen, så vi får se hur den ser ut som utslagen?


Jag har bråkat med nya blogger idag och NU tror jag att mina bilder syns igen.....suck!

londongirl sa...

Äh....jag skulle ju skriva att jag tog bort allt i mitt förra inlägg och var tvungen att göra om det så din kommentar försvann ut med allt....:(

Gissa om det var tur att jag inte var ute på ön...svor över nya blogger och hade jag varit där hade jag gått ut på bryggan och kastat datorn i sjön!!! Nää....det hade jag inte...man ska ju inte smutsa ner i havet. Men usch vad det krånglade idag. :(

Humlan sa...

L-girl, du är ju sur så att det märks ända hit! Hoppas att datorn, uppkopplingen och alla program är snälla mot dig nu!

Det är klart att alla blommor är välkomna här! Jag tycker också att det är roligt när dom kommer lite udda tider och ännu roligare att förstå varför...
Det är klart att du ska få en bild på blomman!

Bloggblad sa...

Om du kallar den för påskkaktus är den ju ganska tidig...

Humlan sa...

Bloggblad, det syns att det inte är en påskkaktus när den slår ut (och på stamdelarna också..), men eftersom jag har lite svårt att få mina påskkaktusar att blomma om, så får jag njuta av denna istället.