2006-11-04

Syfestival


Jag var på Syfestival på Sollentunamässan i går.
Jag gick dit för att hitta en nystmaskin (Nystalätt), men det var ingen som sålde sådan. Flera av utställarna hade dem i sin affär, men ingen med sig till mässan.
Men det är klart att jag hittade en massa annat. Garner, stickor och stuvbitar, fiffiga torkhjälpmedel (mer om det senare) och en handväska. Dessutom lärde jag mig nya stickmetoder, fick beskrivningar på andra som jag ska testa här hemma och pratade med en massa trevliga människor.
Det var trångt och långa köer, men efter att ha suttit länge och pratat stickning så upptäckte jag plötsligt att det var nästan tomt, efter ytterligare ett garninköp så tog jag en bild och gick hem.

Nu vilar jag fötterna, hostar (efter allt ylle och ludd) och funderar på vad jag ska göra av mina fynd.

10 kommentarer:

Bloggblad sa...

Å, vilken lycka! Önskar att det vore lite enklare att sticka (!) upp till Stick...f'låt Stockholm.

Humlan sa...

Jo, jag kunde inte motstå mässan, trots värkande kropp och yr knopp, och det ångrar jag Inte! Synd att man inte kan ha resande mässa (som en marknad) runt landet, för det är säkert fler än du som vill men inte kan gå.

The Pale Green Woman sa...

Åh, du var där! Var det mycket quilt och broderi den här gången också? Jag har lite gett upp den där mässan för att det var så lite klädsömnad och så mycket annat, men jag är alltid sugen på att åka och undrar om jag missar något?

Humlan sa...

Visst var det mycket quilt, broderi, garn och dessutom scrapbooking och pärlor, men det fanns en heldel tyger och tillbehör också. Jag, som har en gammal grön symaskin av 60-tals modell, skulle nog också åka dit om jag skulle köpa ny maskin.
Det var första gången för mig, så jag har inget att jämföra med, men jag skulle nog kalla det mer handarbets- än sy-festival.

londongirl sa...

Typiskt dig Humlan att stanna tills lokalen var tom! Blev du utslängd till slut? ;-)

Humlan sa...

Londongirl; Nädu! Jag gick faktiskt hela 15 minuter innan stängningen! ;-P

Monica med yffen sa...

Jag hade ingen aning om att det finns en syfestival. Det hade säkert varit kul att gå där, fast man inte är speciellt sy- eller stickkunnig.

Humlan sa...

Monica; Jag hade hört om den, men detta var första gången jag var på syfestivalen. Det var nog kul för alla pysselintresserade och mycket att prova på... :)

Batbut sa...

Det var nog tur att jag inte hade tid att åka dit... Inse hur fattig jag hade varit?!?!?! Och hur mycket jag hade varit tvungen att sticka... huvva!

Humlan sa...

Hihi Battis, det är Hantverksmässa snart! (fast jag är inte säker på vad som är med på den...)