2011-04-24

Blommor ute och inne

Nu har jag varit ute och vandrat med kameran i två dagar utan att ta en enda bild. 
Skyller på det fina vädret... det är inte lätt att ta bilder i skarp sol och man blir lätt upptagen med att njuta istället för att fotografera.
Skyller på vinden... även en lätt vårvind gör att blommorna inte vill stå still.
Skyller på kroppen... jag har lite svårt att böja mig ner och de bilder jag vill ta är oftast i marknivå.

Men kameran är med igen och det ska nog bli lite nya bilder att visa så småningom. Tills dess får ni nöja er med en bild tagen för två år sedan, men jag kunde ha tagit den i fredags för då njöt jag också av doften av viol.

 I dag ägnar jag mig åt andra blommor. Mina krukväxter behöver lite omvårdnad. Köksbordet är omplanteringsstation och köksgolvet är fullt med allt det som man behöver för krukväxtskötsel. Eftersom jag inte kan göra så mycket åt gången så har det sett ut så ett tag nu och det dröjer nog ganska många dagar innan köksbordet kan återgå till att vara matplats för mig, nu är det blommornas näring som får förtur. Nyss gav jag mig på två misskötta bladkaktusar, båda plantorna är nu slängda, men jag kan ju inte låta bli att klippa av några skott och nu funderar jag på om jag verkligen ska spara dom eller låta dom följa med moderplantorna ner i soppåsen. Tänk att det ska vara så svårt att slänga krukväxter!
 

4 kommentarer:

Annika sa...

Vad härligt med lite inlägg på din blogg!!
Låt kamerna leka i solen! men, jag vet att det är svårt att plåta mitt på dagen då solen gräddar ner...
Vilket underbart påskväder ni har haft denna påsk!
Kram!!!

Humlan sa...

Annika; Påskvädret har varit och är underbart! Har inte varit ute så mycket som jag vill, men fönstret står vidöppet (trots pollen, jag tar medicin) och jag njuter av det.
Nu ska jag försöka fortsätta att skriva inlägg, även om det kanske inte blir mer än några rader så ska denna blogg hållas vid liv!
KRAM!!

Tankevågor sa...

Tittar in här och vill bara skicka en hälsning....hoppas allt är bra!

Saknar ditt humlesurr....både här och tillsammans med dig vid ditt köksbord.

KRAM!

Bloggblad sa...

Jag ser att du också har tagit rejäla pauser... jag har inte varit särskilt flitig, varken med att skriva eller läsa bloggar. Och det går ganska snabbt att komma bort ifrån blogglivet. Men jag inser vilka kontakter det har gett mig, så jag vill ju inte lägga av helt.

Fast... facebook går mycket snabbare utan en massa koder och klickande.