2011-02-04

Bättre sent

Jag vet inte varför jag inte har visat dessa bilder. Detta är en julkaktus av en gammal sort. Jag är inte säker på sorten, men ska försöka lista ut det någongång. Det märks att det inte är en ny variant, den börjar alltid blomma senare än de andra och slog verkligen ut under julveckan. Man ser också att blommorna har en lite annan form, men det kanske är svårt att se på bilder. Nu har även dessa blommor vissnat, men det är verkligen den julkaktus som jag tycker bäst om. 

10 kommentarer:

Morgondimma sa...

Det ser ut com en Julus Cactilustus. Grattis på dan, hoppas du får en Cactilustus vårus. Eller en tulpan.

Londongirl sa...

GRATTIS på födelsedagen Humlan! Roxy hälsar och viftar glatt på svansen!
Ha en jättebra dag!!

Kram.

Humlan sa...

Dimma; Tackar! Astman gör att jag har sagt ifrån om blommor (tulpaner KAN ju ibland dofta ganska mycket) för jag vet inte hur mycket jag tål just nu. Men Julus Cactilustus doftar inte och en Cactilustus vårus vore väldigt trevligt just nu!

L-girl; TACK! Hälsa tillbaka till Roxy och klia henne lite från mig. Jag ska göra mitt bästa för att ha en bra dag, nu håller jag tummarna för att vädret ska vara med mig!
Kram!

Vonkis sa...

Har du fyllt år? Då blir det ett grattis i efterskott.

Grattis i efterskott!

http://www.youtube.com/watch?v=DiDH8B4EoRE

Humlan sa...

Vonkis; Ha ha, vilken fin uppvaktning! Tack så mycket!

Vonkis sa...

Det var så lite så. När man är sen med grattandet måste det ju till något extra :-D

Annika sa...

Så fin blomma!!
Hoppas att du hade en jättefin fdlsedag!
Kram!!

Klimakteriehäxan sa...

Julkaktus, novemberkaktus, snart heter de påskkaktus ... fina hur som helst! Jag har tre som blommar som bäst, två vita, en röd!

Humlan sa...

Annika; Tack & Kram!

K-häxan; Jul- och novemberkaktus slår jag ihop till en eftersom de är Schlumbergera båda två och de har korsats så mycket att ursprungsarterna inte märks så mycket. Påsk- och pingstkaktusar är ett annat släkte som också har korsats för att ta tillvara det bästa från de två. Men påsk- och julkaktusar är inte mer släkt än att de båda är kaktusar.

Londongirl sa...

Hoo hooo! Haaaalå! Är det någon här? ;-)

....känns som det var länge sen.

Kram