2010-08-01

I botten

Jag rensar i lådor och högar.
Slänger, sparar, arkiverar och funderar.
Ibland tar det lite tid när man blir sittande med en tidning eller ett urklipp.

I botten på denna Surf-kartong (när försvann det tvättmedlet? eller finns det fortfarande?) hittade jag en Vecko Revyn från 1972. Det var det roligaste i den kartongen, resten var gamla garner som luktade illa.

11 kommentarer:

Klimakteriehäxan sa...

Surf måste väl ha dött ut??? (Själv har jag nyss skrivit om tvättmedlet VEL, definitivt förpassat till forntiden)
Hur såg sommarmodet ut, fick du några idéer i tidninge? :-D

Humlan sa...

Jag bläddrade bara snabbt igenom den. Får ta en ordentlig titt när tid finns, tidningen har inte åkt i återvinningen än.

VEL har jag inget minne av, men Surf kommer jag ju ihåg även om jag inte kan säga när jag såg det senast.

Matildas fikarum sa...

Jag har ett paket Surf stående bredvid tvättmaskinen, så i Sydney finns det fortfarande. Jag växlar mellan olika tvättmedel för att få omväxling, men gillar Surf, så det återkommer ofta.

Humlan sa...

Matilda; Där ser man! Så det är väl här i Sverige som det har försvunnit (eller bytt namn). Själv är jag en vanemänniska som ofta blir kvar när jag hittar något som jag trivs med. Jag har länge hållit mig till oparfymerad tvättsåpa, jag har doftkänsliga omkring mig (och är det lite själv) så det blir oparfymerat så att jag kan ha mina kläder utan att orsaka astmaanfall hos andra.

Londongirl sa...

Surf hade vi hemma när jag var liten.....minns att mamma brukade säga att jag såg ut som reklam för Surf när jag kom hem och hade lekt mig smutsig utomhus. ;-)

Vonkis sa...

Oj, det omslaget såg inte alls ut som de gör idag, tjejerna har ju på tok för mycket kläder på sig!

Humlan sa...

L-girl; Jag fick hem två som såg ut som om dom skulle passa i en Surfreklam, häromnatten... ;-)

Vonkis; Har inte tänkt på det, men det har du nog, tyvärr, rätt i! Jag tänkte mest på att jag skulle behövt en sådan solhatt i sommar när det var så varmt och soligt... nu skulle den väl funka som regnhatt istället.

Bloggblad sa...

1972... Då läste jag Femina, men jag gissar att kläderna är ungefär lika. Jag var mycket moderiktigt klädd första hälften av 70-talet, sen fick jag barn och blev lite slarvigare med mina egna kläder. (Fast det har jag tagit igen nu!)

Kommer från sopstationen, har avlämnat ett helt billass med sånt man får slänga själv. Nu är den fullpackad med sånt jag måste åka och lämna personligen i morgon - nog är det värt 70:- att bli av med brôten.

Sabina sa...

Kommer inte ihåg Surf, men jag kankse inte tvättade så mycket 72 =)
Däremot kommer jag ihåg Vecko Revyn, även om jag inte heller läste 72 =)
Kul att hitta gammla saker, även om illaluktande garn låter sådär.
Tjingeling//S

Annika sa...

Hej!
Jag minns Surf!!
Men vad KUL att hitta den där gamla VR!!! Att läsa gamla tidningar är verkligen KUL!
Läste senaste VR på flyget igår. Karolinas.
Minns då jag läst den varje vecka på 80-talet.
Nu suckar jag mest över den...
Hemma igen är jag nu.
Kram!!

Humlan sa...

Bloggblad; Vet inte om jag var så moderiktig då, jag klädde mig nog som alla kompisar i skolan på den tiden, men jag ska sätta mig och bläddra ordentligt i tidningen någon dag och se om jag känner igen mig.

Sabina; Jag hade nog börjat hjälpa till med tvätten då, och Surf hängde nog med ett tag till, men jag har nog aldrig köpt ett paket själv. Vecko Revyn var nog mer en tidning som jag kunde bläddra i, men det tog nog några år innan jag började köpa den själv.

Annika; Jag kommer inte ihåg när jag började köpa Vecko Revyn, men -72 är nog lite för tidigt. Jag suckar också numera, men detta exemplar ska jag bläddra lite mer i när jag hinner, så jag kanske återkommer om det. Visst är det roligt att hitta gamla tidningar, både sådana som man har läst/kan ha läst själv och sådana som är ännu äldre!
Kram!