2010-06-24

När det blir som man tror

I går hade frukthandlarn jordgubbar från Öland.
En hel liter är lite för mycket för att äta själv, min mage och mun tycker att det blir lite för "skarpt" (om jag inte har massor med glass eller vispgrädde att mildra det med, men det ville jag inte ha) så jag suckade lite och tittade på annan frukt. Då säger snälla affärsägaren att jag kan få köpa några jordgubbar, dom säljs ju ändå per kilo. Så jag kom hem med 7 st jordgubbar, stora, mogna och fina jordgubbar. Hade dom på bordet och smaskade i mig dom under kvällen.
Doften och smaken var sådär fantastiskt som man drömmer om att den ska vara, under vintermånaderna när man tänker på sommar och färska jordgubbar. Sådär som när man går och äter direkt från jordgubbslandet. Jag njöt av varje tugga.
Ibland är det precis så gott som man tror att det ska bli.

7 kommentarer:

Annika sa...

Vad härligt, Humlan!
Ja, riktigt solmogna, goda gubbar är bara så gott!!
SOMMAR!
Ha nu en riktigt trevlig midsommarhelg!!

Klimakteriehäxan sa...

Inget slår jordgubbar så här års! Och självklart ska man få köpa så lite man vill, det är ju som sagt kilopris nu för tiden! Jag köpte tyska för tio kr, jättefina.

Vonkis sa...

Men vilken underbar affärsinnehavare, snacka om att hon eller han gillar och vårdar sina kunder.

Humlan sa...

Annika; Ja det är verkligen SOMMAR!

K-häxan; Vägt askarna har dom ju gjort länge, men jag har aldrig tänkt på att jag kan handla bara några stycken.

Vonkis; Ja, han är en bra handlare som man går till både för det trevliga bemötandet och de fina produkterna (närodlat så gott det går). En butik som vi är rädda om.

Londongirl sa...

Är det den trevliga frukthandlaren ner i hörnet av backen du menar?

Jättebra att du kunde köpa så många du ville! Så skulle det ju alltid vara tycker jag.
Vi har ätit svenska några gånger nu och det är helt otroligt vad goda de är. Precis som du skriver som om man hade plockat dem direkt från landet själv.


Ha det gott nu!
Kram.

Helena sa...

Glad midsommar!
Vad bra att man kan köpa bara några få jordgubbar. Tänk så mycket vitaminer dom innehåller, är väl det mest sunda man kan äta. Hoppas du inte är humlesur nu... utan humleglad!

Humlan sa...

L-girl; Visst är det han! Och visst är jordgubbarna goda!
Kram!

Helena; Detsamma till dig! Visst är det härligt med godis som är så himla nyttigt och går och äta både som de är och som tillbehör.
Jo, det är humleglad nu!