2010-02-19

Fynd i fönstret

Titta vad jag hittade i fönstret i morse!
Jag har helt missat att det var blommor på gång.

Detta är ett skott som jag har tagit från en kaktus som jag köpte för många år sedan.
Den hängde på köksväggen en bit in i rummet och bara växte och blev större tills den inte fick plats längre. Jag tog några små skott och gav bort moderplantan. Skotten har stått i fönstret och fått bättre ljus. Men varken moderplantan eller skotten har blommat tidigare.
Ja, moderplantan har kanske blommat sedan jag gav bort den, men så länge jag hade den så växte den bara.

Det roliga är att det är bara blommor på ena sidan av krukan (det var därför jag hade missat knopparna). Jag vet inte varför, är det ljuset eller att den andra sidan hänger över ett hett element och det kanske inte är rätt miljö för knoppsättning? Nåja, blommorna är helt betagande och de är dagens favoritblomma!

8 kommentarer:

Monica R sa...

ja, den var HELT bedårande!! nu blir jag ju _riktigt_ avundsjuk.. var hittar man sån växt, har du en aning om vad den heter??

Kram Monica R

Humlan sa...

Jag hittade den i mataffärens blomavdelning, den stod på fyndhyllan för att den (förmodligen) ramlat och fått sig en smäll så den var lite tilltufsad, jag betalade 10-20 kr för den. Jag TROR att det är en Rhipsalis Pilocarpa och det är en sådan som man ibland springer bland blommor som t.o.m. blomsteraffärer kallar "kaktusar&succulenter" utan att veta vad varje blomma heter... Den är lätt att ta skott av om någon bekant har en och jag trot att man kan köpa den på nätet av kaktusspecialister. Den är lättskött och som du ser så kan den rätt vad det är få för sig att blomma!
Kul att du gillar den!
Kram!

Humlan sa...

trot = tror

Anonym sa...

Så skir och vacker!

Humlan sa...

Matilda; Ja,tittar man närmare på de små blommorna så ser man verkligen hur skira och vackra de är.

Klimakteriehäxan sa...

Visst blir man glad! Jättefina!

Bloggblad sa...

Så vackra dina blombilder är! Och hoyan längst upp... ljuvlig. Liksom prinsesstårtan här nedaför. Efter att jag fick inspiration av dig att sätta skott och byta jord och plats, har mina hoyor blommat som bara den, så jag tänker ofta på dig. (Speciellt när jag sopar upp resterna av blommorna som jag så hett längtade efter.... :)

Humlan sa...

K-häxan; Tack!

Bloggblad; Jag gapskrattade åt ditt sopande, det känner jag verkligen igen! Men det är roligt att du äntligen lyckades få hoyorna att blomma.

Att jag tycker om att fotografera blommor märks väl, och det är roligt att få fram lite av den skönheten som finns när man tittar nära.