2007-08-23

Tidningar

PGW tycker att jag ska tycka om tidningar.
Om tidningar tycker jag mycket..
alldeles för mycket.

Förr hade jag alltid morgontidning. Nu försöker jag klara mig med nättidningar.
Mest har jag haft Svenska Dagbladet som morgontidning, men även Dagens Nyheter.
I våras ringde DN och ville ge mig tidningen gratis i en månad.. trevligt med en intressant papperstidning på morgonen.. och ja, jag läser hellre papperstidningar. När månaden nästan var slut, ringde SvD och erbjöd en gratismånad (spioner?). Jag tackade ja och fortsatte prassla med pappret halva dagen.. Insåg snabbt att jag var hemma igen (i SvD) och att detta var MIN morgontidning. Jag vet inte varför, för jag tycker ju om DN men något gör att den andra tidningen passar mig bättre.
Tyvärr passar tidningarna mig alldeles för bra. Jag som är hemma blir sittande med tidningen halva dagen och får inget gjort.
Nu är jag utan morgontidning igen.

Ingen som har sett mitt hem kan tro att jag gillar inredningstidningar, men jag har prenumererat på Sköna Hem i många år och Allt i Hemmet under perioder. Jag älskar att läsa dessa tidningar och de ligger högar av dem här hemma. Jag brukar rensa ut och slänga några årgångar nu och då.. synd att slänga (tycker att det skulle vara roligt att ha kvar) men de får inte plats! Nu har jag sagt upp dessa tidningar och ska försöka få annat gjort än att sitta och drömma över dom..
Nu är jag utan inredningstidning.

Under många år hade jag också Allt om Mat. En inspirerande tidning med massor av god mat och bra tips, men jag insåg att jag oftast inte mådde tillräckligt bra för att stå och laga mat. Tidningen blev helt enkelt bara läst och inte använd..
Nu är jag utan mattidning.

Under åren har jag också haft kortare prenumerationer (ni inser att jag hoppar på erbjudanden) av diverse mode-/damtidningar. Vissa har jag blivit för gammal för, andra är jag för ung för. Damernas Värld gäller inte längre mig, och jag blir mest irriterad på att klädbilderna ska vara så snygga att man inte ser skärning och sådant på plaggen.. Ska det vara inspiration så ska man väl kunna se vad som ska inspirera. Och, som sagt, jag är för gammal!
Har läst Tara endel, den är jag ju i rätt ålder för... men det jag gillade mest var matrecepten och dom har jag faktiskt använt endel, åtminstone som inspiration. Men annars så bläddrar jag igenom ganska snabbt och när jag lägger ifrån mig tidningen så brukar det inte vara mycket som jag har läst...
Nu är jag utan modetidning.

Jag gillar också vetenskap och teknik. Även där har tidningarna kommit och gått, och nu har jag bara Computer Sweden som dimper ner i brevlådan. Kan inte säga att jag läser den sådär väldigt noga, det mesta av tidningen vänder sig till yrkesfolk och dit hör jag inte längre. Utvecklingen har sprungit ifrån mig och jag borde nog ha en datortidning för hemanvändare i stället, men än så länge så hänger CS med.
Nu har jag alltså bara en tidning på vetenskaps- och teknikområdet.

De senaste inköpta tidningarna var två sticktidningar (amerikanska?) som jag köpte förra veckan. Har bara köpt en tidigare, så det är ett nytt område för mig. Men jag tror att det bara blir sporadiska köp även i framtiden..

Så PGW, detta blev ingen 5-lista utan mer en tidnings- och tidskrifts genomgång, men jag hoppas att du är nöjd ändå.


11 kommentarer:

The Pale Green Woman sa...

Helt OK :-)

Monica H sa...

Kul att läsa, jag kände igen mig i det där att hoppa på erbjudanden men det ahr jag slutat med. Numer håller vi oss bara med gratistidning som Metro, City och punkt.se och internet men ibland får jag abstinens av papper och köper en veckotidning om det är nåt kul mönster i:)

Humlan sa...

PGW; Tack! :-)

Monica; Jag saknar de "djupare" artiklarna i morgontidningen, de är lättare att läsa på papper än på skärm och de finns inte i gratistidningarna, men det är det där med tiden.. :-)

Bloggblad sa...

Jag bara måste ha lokaltidningen till morgonkaffet.
Köper Må Bra för korsordet - och M för innehållet... fast jag börjar tröttna på det. Alla reportage om hur lätt det är att börja på nytt efter 60. Visst fasen är det lätt för dem i reportagen - flytta till Provence och öppna ett konstgalleri... käcka tips!

Humlan sa...

Bloggblad; Jamen, jag flyttar gärna till Provence. Jag kan ingen franska, inget om konst och har ingen arbetsförmåga... men om det nu är så lätt så.. ;-)

londongirl sa...

På vardagsmornar hinner jag tyvärr inte läsa mina morgontidningar.Då bläddrar jag bara igenom dem. Men på helgerna läser jag mer.

Humlan sa...

L-girl; Det är just det, har man morgontidning så läser man (jag) dom länge och noga.. :)

Rosvikstjejen sa...

Vi har DN och den bläddras igenom på morgonen. Vet faktiskt inte vad som står då jag är i koma när jag sitter vid frukostbordet. Försöker ligga kvar lite extra på helgerna och det är härligt. Läser annars allt i tidningsväg om andra köper dem.

Humlan sa...

Rosvik; Om man tvingas börja dagen för tidigt kan det lätt bli ett glapp mellan när kroppen stiger upp och när hjärnan vaknar..
Jag kan också läsa alla möjliga och omöjliga tidningar när jag får chansen. Sitter gärna hos frissan och bläddrar en stund innan hon börjar kapa mitt hår..

Annika sa...

Vilket roligt inlägg! Kan inte vara utan papperstidning, vilken är Washington Post. Den läser jag gärna till frukosten. Prenumererar på "Allt i Hemmet", gillar den mkt! Saknar alltid pappers-DN :-). Det är inte samma sak att läsa den på nätet.
Vill skaffa ytterligare en pren.på en svensk tidning. Tror det blir Damernas Värld. Tara gillar jag INTE, fast jag också tillhör målgruppen. Vet inte varför jag inte tycker om den. Köpte Laura i somras också, helt ok men...
Älskar tidningar, och framförallt älskar jag svenska tidningar!!!

Humlan sa...

Annika; Visst är det något visst med papperstidningar! Allt i Hemmet är en tidning som jag hela tiden återkommer till, som jag skrev, gillar jag också den.
Satt i dag hos tandläkaren och bläddrade i två Damernas Värld... näe, de är inget för mig.. Det skulle vara kul att hitta en tidning som var gjord för mig! Men å andra sidan så har jag inte tid med dom just nu..