2007-05-04

En liten avstickare

Som omväxling mot alla blommor blir det nu lite stickat.
Nämnde ju stickningen i förra inlägget och att jag inte har visat vad jag håller på med eller vad jag har gjort under den senaste tiden. Nu blir det i allafall en liten runda av det som ville vara med på bild..
Den här halsduken var med tidigare, när jag höll på att sticka den. här är den i färdigt skick. Den är låång och går att vira flera varv runt halsen, stickad i flera olika garner i bomull och silke.

Detta är en silkehalsduk som jag föll för när vi var på syfestivalen i mars. Den är underbart mjuk och skön, men tyvärr fastnar den i ALLT och silket glider lätt så att det blir långa trådar som hänger lite här och var, och det är ett fasligt pill att få in dom i halsduken igen..
Men jag gillar mönstret och planerar att använda det igen, fast med ett bomullsgarn istället som förhoppningsvis inte bildar långa bubblor så lätt.
Detta är en vanlig trekantssjal (ligger dubbelt) med lite trubbigare spetsar. Jag hade ett felköpt men fint bomullsgarn som inte var tillräckligt för att göra något, så jag gick in i garnaffären och vi plockade ihop de andra garnerna och sedan var det bara fritt stickande. Den ska fästas ihop över axeln (eller mitt fram), så jag håller på att fixa med "fästet" men jag har inte riktigt fått till det än.
Pågående stickningar är tre;
-Pulsvärmare som inte har kommit så långt att man ser hur de ska bil än..
-Blåskiftande sjal till mamma, som jag precis har lagt upp. Det skulle först bli något annat, men eftersom jag var tvungen att byta garn och inte kunde ha det som använts i mönstret, så blev det inte bra. Nu har vi bestämt att det blir en sjal istället. Hoppas det blir bra denna gång! (Jag har nämligen repat upp en 5-6 gånger, så risken är att jag tröttnar på allt snart..)
-Och så denna mörkblå halsduk som är på bilden. Den stickas i ett denimgarn som kommer att fälla färg och bli flammigt som ett par slitna jeans när man tvättar det. Just nu torrfäller garnet på mina stickor, så risken är att jag har blå (eller blågröna) stickor innan jag är klar! Halsduken stickas med ett gammalt "Lägga hank"-mönster. Tyvärr syns inte det fina mönstret så bra på bilden..
Förutom allt detta så har jag några påsar med garner som ligger och väntar på att bli satta i stickor. För några har jag idéer eller vet exakt vad jag ska göra, för andra så vet jag inte alls..
Dessutom har jag beställt garn som inte har kommit än, det är en chansning, och jag hoppas att det är det garn jag tror att det är, för då har jag idéer...

I dag har jag återigen fotograferat blommor, men de får jag väl återkomma till en annan dag.
Nu ska jag sticka!

14 kommentarer:

Bloggblad sa...

Det där med silkegarn... du minns överkörda katten? Den kan jag inte använda längre, det hänger mängder med långa trådar.

Det översta? Är det pulsvärmare? Snyggt garn.

kul att få se dina stickerier.

Humlan sa...

Det översta är min långa halsduk (ca 240 cm), jag vek ihop den när jag skulle fotografera den.

Strumpstickan sa...

Sköna färger!

Batbut sa...

Läckert! Vi kanske ska återuppta det där med syjunta?

Humlan sa...

Stickan, tack!

Battis, absolut!

Annika sa...

Vad fint! Det ser komplicerat ut som 17. Speciellt 2:an...Håller med om att färgerna är så fina! Kul att se...

Rosvikstjejen sa...

Vad du kan trolla med bara lite garn och några stickor. Det enda jag har stickat i mina dagar är en bebis tröja till min lillebror(lääänge sedan) och ett mumintroll i slöjden. Jag önskar att jag var mer pysslig av mig då jag älskar sjalar och halsdukar. Tur att min mormor stickar strumpor åt mig...
Trevlig helg

londongirl sa...

Håller m ed Annika om att 2-an ser så komplicerad ut. Fin var den i verkligheten också.

Alltså den där Rosvikstjejen HON kan sticka MUMINTROLL!!!! VA? Nu kommer jag aldrig tro att hon inte kan pyssla som hon säger på jobbet.. ;-)

Jag som bara kan sticka rakt fram kan inte ens tänka mig hur man ska sticka ett mumintroll??

Humlan sa...

Annika, Tack, det är inget komplicerat egentligen, men det har varit kul att sticka.

Rosvik, Jag säger som LG, jag kan inte tänka mig hur man stickar ett mumintroll!

LG, jag är SÄKER på att jag kan lära dig 2-an! Däremot kan jag inte sticka mumin! ;-)Du får nog lämna över allt pyssel till henne i fortsättningen..

Vonkis sa...

Och sticka kan du också... Jag vet ite hur många gånger som mormor har lärt mig att sticka vantar. Nu vågar jga inte fråga henne om hon kan visa mig igen. Får väl leta reda på en syjunta här i närheten snart, för det är ju så kul att sticka.

Rosvikstjejen sa...

ok, stopp och belägg! Det är var jättelänge sedan och jag har noll koll på mumin nu för tiden. Pyssel är INTE min starka sida. Men en sak som jag o Lg är superduper på är smällkarameller...

Humlan sa...

Vonkis, tycker du bara att det är kul, så kommer du att lära dig det (kanske inte allt, men ska inse sina begränsningar!).

Rosvik, Jodå, jag har hört om era smällkarameller! :D

Trolltygsängeln sa...

Vilka undebara sjalar du stickat...

Humlan sa...

Trolltygsängeln, Tack!